Tramp: Novinarima ne dozvoliti da koriste anonimne izvore!

0

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je napao medije, tvrdeći da novinarima ne može da bude dozvoljeno da koriste anonimne izvore.

Tramp je rekao da niko ne voli ustavni amandman o slobodi govora više od njega, ali da se neki novinari kriju iza tog amandmana kako bi njega lažno optuživali.

Pojedini američki mediji deo su džinovskih korporacija koje imaju sopstvene agende“, naglasio je u petak Tramp tokom kratkog govora na konferenciji za Konzervativnu političku akciju.

Tramp je izneo i svoju viziju konzervativnog pokreta koji bi, kako je rekao, predstavljao ideju da američka nacija na prvo mesto stavlja svoje građane.

Ponovio je da će ukinuti i zameniti Obamaker, nazivajući ga promašenim Zakonom o zdravstvenoj zaštiti usvojenim pod bivšim predsednikom Barakom Obamom, preneo je Glas Amerike.

Osvrnuo se i na imigracionu politiku, rekavši da je cilj uklanjanje iz zemlje loših ljudi kao što su kriminalci i trgovci drogom.

Govoreći o medijima, Tramp je specifično pomenuo priču objavljenu u „Vašington postu“, u kojem je devet aktuelnih ili bivših pripadnika obaveštajne zajednice izjavilo da je bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Majkl Flin pogrešno predstavio sadržaj svojih razgovora sa ruskim ambasadorom o američkim sankcijama protiv Rusije.

Bela kuća zabranila pristup medijskim gigantima!

Tramp je rekao da je reporter koji je napisao priču izmislio devet izvora.

„Oni izmišljaju izvore. To su vrlo nepošteni ljudi“, kazao je Tramp.

Urednik „Vašington posta“ Marti Beron odgovorio je na Trampove komentare o medijima gotovo odmah, u saopštenju u kojem je stao iza izveštaja tog lista, navodeći da je on kasnije potvrđen drugim izveštajima.

„Ta priča je direktno dovela do smene savetnika za nacionalnu bezbednost. To što nazivate novinske izveštaje lažnim, ne čini ih lažnim“, napisao je Beron.

Meksički šef diplomatije: Odgovorićemo na američki porez

Meksiko može da odgovori na svaki porez koji SAD jednostrano uvedu na uvoz robe iz te zemlje zarad finansiranja izgradnje zida na granici, uvođenjem dažbina na određene američke proizvode, izjavio je meksički ministar spoljnih poslova Luis Videgaraj.

„Bez sumnje, imamo tu mogućnost, a svakako ne možemo da sedimo skrštenih ruku“, rekao je on u jednom radijskom intervjuu, prenosi Rojters.

Meksička vlada takođe treba da bude spremna da deluje ako neke fiskalne odluke SAD nanesu štetu Meksiku, dodao je on.

Američki predsednik Donald Tramp je ranije najvio da će podići zid na granici sa Meksikom kako bi sprečio ilegalne migracije, kao i da će taj zid platiti Meksiko.

Takođe je govorio da želi da nametne novi porez od 20 na robu uvezenu iz Meksika, kao i da ukine finansijsku pomoć južnom susedu.

 

 

 

Agencije

POSTAVI ODGOVOR

*