Трамп обећао да ће првог дана по уласку у Белу кућу почети да илегалне имигранте протерује из САД!

0

У Де Мојну, у централној држави Ајови, поновио је да ће изградити велики зид на граници са Мексиком и појачати контроле за проналажење особа без докумената које покушавају да добију социјалне бенефиције или странце чије визе су истекле. Притом је нагласио:“Ако не контролишемо датум истека виза – наша граница постаје отворена, то је тако једноставно“
Републикански председнички кандидат се јавно обавезао да ће поништити указе Барака Обаме којима је привремено регулисан боравак стотина хиљада људи и обећао да ће дозволити полицији на границама да „коначно ради посао“
ПРЕДСЕДНИЧКИ кандидат републиканаца Доналд Трамп повезао је данас нелегалну имиграцију са незапосленошћу и обећао да ће избацити стотине хиљада људи без папира првог дана свог могућег председничког мандата у јануару 2017. године.

„Првог дана почећу брзо да протерујем криминалне илегалне имигранте из ове земљи, посебно стотине хиљада оних који су пуштени на слободу под администрацијом Обама-Клинтон“, рекао је он у Де Мојну, у централној држави Ајови, на скупу који је организовала локална републиканска сенатрока Џони Ернст.

Републикански кандидат за Белу кућу поновио је да ће изградити велики зид на граници са Мексиком и појачати контроле за проналажење особа без докумената које покушавају да добију социјалне бенефиције или странце чије визе су истекле.

„Ако не контролишемо датум истека виза, наша граница постаје отворена, то је тако једноставно“, рекао је Трамп.

Милијардер се обавезао да ће поништити указе председника Барака Обаме којима је привремено регулисан боравак стотина хиљада људи и обећао да ће дозволити полицији на границама да „коначно ради посао“.

„Један глас за Трампа је глас за правну државу један глас за (Хилари) Клинтон је глас за отворене границе“, рекао је он у осврту на своју демократску ривалку на предстојећим председничким изборима Хилари Клинтон.

Он је такође поновио позив бирачима црнцима, од Детроита до Балтимора, да гласају за њега. Трамп је нагласио да ће само нова економска политика и промена лидера омогућити да се реше проблеми који погађају црне квартове… избацивањем људи који немају папире чиме ће се решити незапосленост.

„Сваки пут кад један грађанин црнац, или било који други грађанин, изгуби свој посао због илегалног имигранта, права тог америчког држављанина су потпуно погажена“, изјавио је Трамп.

Трамп међутим још није изнео свој тачан програм за имиграцију. Он је у четвртак рекао да ће га ускоро представити.

Нешто раније данас, изјавио је да је темпо економског раста земље „катастрофалан“, окривљујући за то Обамину администрацију.

Трамп је у Невади рекао да је раст бруто домаћег производа (БДП) био само 1,1 одсто током првог тромесечја, након што је ревидиран наниже са 1,2 одсто.

„Када је био 1,2 одсто, мислили су да је то катастрофа“, рекао је Трамп.

Он је упоредио америчку економију са Кином и рекао да САД „имају веома, веома озбиљне проблеме и да ће се то погоршати с групом људи“ која је сада на власти.

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*