Трамп одлучио да више не узмиче

0

ДОНАЛД Трамп је одбио да одговори на нова питања специјалног тужиоца Роберта Милера који током целог досадашњег мандата америчког председника истражује мешање у председничке изборе 2016-те на којима је он победио Хилари Клинтон.

ово је објавио главни Трампов адвокат – бивши градоначелник Њујорка Рудолф Ђулијани.

У интервјуу британској новинској агенцији Reuters, открио је:

„Тим специјалног тужиоца тражио је одговоре на нека нова питања, али је био одбијен. Што се нас тиче – то је завршена ствар. Нису нас Милерови сарадници убедили да имају питања на која још не знају одговоре“.

Ђулијани је допустио могућност да Милер може наложити Трампу да одговори на нова питања, али је одмах нагласио:

„Да, може он то, али и он и његови сарадници знају да ћемо се томе супротставити на све расположиве начине. Јер, већ је добио писане одговоре на сва питања која су га интересовала“.

Значи ли ово да је Трамп одлучио да више не узмиче?

Сасвим је могуће. Милерова истрага најдиректније резонира са његовом борбом са опозицијом у Конгресу САД и дубоком државом. А њему је потребно да – упркос њиховом противљењу – што пре почене да подиже ограду на граници са Мексиком. Јер, то је једно од његових главних предизборних обећања због чијег нереализовања губи популарност.

А „мексички зид“ је важан и демократама. Ако га Трамп ипак подигне – макар и у виду металне ограде – Демократска партија ће бити коначно лишена дотока све нових и нових гласача.

По проценама, у САД тренутно борави око 10 милиона нелегалних имиграната и готово сви – иако немају држављанство и потребна документа – излазе на изборе и гласају за демократе.

Милер од маја 2017-те `копа` по деловању актуелног шефа државе и његовог изборног штаба не би ли доказао да су били повезани са Русијом и да је Трамп однео победу само захваљујући руском мешању у изборе на његовој страни а против Клинтонове.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*