Tramp odlučio da više ne uzmiče

0

DONALD Tramp je odbio da odgovori na nova pitanja specijalnog tužioca Roberta Milera koji tokom celog dosadašnjeg mandata američkog predsednika istražuje mešanje u predsedničke izbore 2016-te na kojima je on pobedio Hilari Klinton.

ovo je objavio glavni Trampov advokat – bivši gradonačelnik Njujorka Rudolf Đulijani.

U intervjuu britanskoj novinskoj agenciji Reuters, otkrio je:

„Tim specijalnog tužioca tražio je odgovore na neka nova pitanja, ali je bio odbijen. Što se nas tiče – to je završena stvar. Nisu nas Milerovi saradnici ubedili da imaju pitanja na koja još ne znaju odgovore“.

Đulijani je dopustio mogućnost da Miler može naložiti Trampu da odgovori na nova pitanja, ali je odmah naglasio:

„Da, može on to, ali i on i njegovi saradnici znaju da ćemo se tome suprotstaviti na sve raspoložive načine. Jer, već je dobio pisane odgovore na sva pitanja koja su ga interesovala“.

Znači li ovo da je Tramp odlučio da više ne uzmiče?

Sasvim je moguće. Milerova istraga najdirektnije rezonira sa njegovom borbom sa opozicijom u Kongresu SAD i dubokom državom. A njemu je potrebno da – uprkos njihovom protivljenju – što pre počene da podiže ogradu na granici sa Meksikom. Jer, to je jedno od njegovih glavnih predizbornih obećanja zbog čijeg nerealizovanja gubi popularnost.

A „meksički zid“ je važan i demokratama. Ako ga Tramp ipak podigne – makar i u vidu metalne ograde – Demokratska partija će biti konačno lišena dotoka sve novih i novih glasača.

Po procenama, u SAD trenutno boravi oko 10 miliona nelegalnih imigranata i gotovo svi – iako nemaju državljanstvo i potrebna dokumenta – izlaze na izbore i glasaju za demokrate.

Miler od maja 2017-te `kopa` po delovanju aktuelnog šefa države i njegovog izbornog štaba ne bi li dokazao da su bili povezani sa Rusijom i da je Tramp odneo pobedu samo zahvaljujući ruskom mešanju u izbore na njegovoj strani a protiv Klintonove.

POSTAVI ODGOVOR

*