Трамп оптужио Катар да финансира тероризам: Саудијска Арабија одмах поздравила ову изјаву

0

Председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп оптужио је данас катарске лидере да финансирају екстремисте и затражио од њих да прекину са тим финансирањем, што су поздравиле власти Саудијске Арабије и њени савезници.Саудијска Арабија је саопштила да је неопходно да Катар хитно промени своју политику, пренео је АФП.

 
„Борба против тероризма и хитна промена политике више није избор… посвећеност захтева одлучно и брзо деловање“, пренела је новинска агенција Сауди.
Уједињени Арапски Емирати су поздрављајући Трампову изјаву истакли да је следећи корак који треба да учини Катар – признање ових забринутости и преиспитивање регионалне политике, пренела је новинска агенција ВАМ.
То ће обезбедити неопходну основу за било какве разговоре, наводе УАЕ.
Бахреин је, пак, истакао да је неопходно да Катар коригује своју политику и транспарентно се ангажује у борби против тероризма, пренела је новинска агенција БНА.

 
Амбасадор Катара у САД Мешал Хамад Ал Тани је, међутим, на свом Твитер налогу, написао да Катар апелује на администрацију САД да се поузда на сопствене изворе, а не на земље са „политичким агендама“.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је раније данас да је Русија са забринутошћу примила информацију о заоштравању дипломатских односа арапских земаља са Катаром, пренео је Итар Тас.

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*