Трамп „пере савест“: Педер у УН, а жена на челу Републиканаца?

Новоизабрани амерички председник Доналд Трамп разматра могућност да постави жену на чело Републиканске партије.

0

Такође, има идеју и да за представника САД у УН именује мушкарца који је открио да је хомосексуалац, јавља данас АП, уз оцену да би Трамп тиме унео разноликост у свој тим.

Нови председник САД размишља да за америчког амбасадора у светској организацији постави Ричарда Гренела, а уколико га и Сенат изабере и потврди Трампов избор, он би могао да постане прва отворено геј особа на неком спољнополитичком положају на кабинетском нивоу, наводи америчка агенција.

Гренел је, иначе, раније био портпарол САД у УН под администрацијом бившег председника Џорџа В. Буша.

Истовремено, Трамп вага да ли да изабере председницу Републиканске партије у Мичигену Рону Румни Мекданијел, нећаку Трамповог критичара и председничког кандидата на изборима 2012. Мита Ромнија, а у случају да буде изабрана, она би била прва жена на челу Републиканског националног комитета после више деценија.

„Шта год да Трамп жели, бићу заинтересована за то“, рекла је данас Мекданијел за АП.

Постављање Мекданијелове за председницу политичког крила Републиканске партије могло би бити покушај да се партији помогне да ублажи гнев јавности после кампање у којој је Трамп понижавао жене, оцењује ова агенција.

С друге стране, именовањем Гренела могло би почети ублажавање забринутости геј заједнице због ставова новог потпредседника САД Мајка Пенса о истополоним браковима које је он износио док је био гувернер Индијане.

Опције о именовању које су тренутно у разматрању потврдиле су особе које су директно упућене у Трампова размишљања, али су ови неименовани извори нагласили да те одлуке нису коначне.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*