Трамп прети Ирану: Не играјте се ватром, НЕЋУ БИТИ БЛАГ!

0

Амерички председник Доналд Трамп наставио је да заоштрава односе са Ираном. У последњој од серијЕ објава на свом Твитер профилу запрети се азијској сили да „неће бити благ према њима као што је то био Барак Обама“.

Screenshot_2

– Иран се игра ватром – не цени колико је Обама био љубазан према њима. Ја сигурно нећу бити! – написао је Трамп на свом Твитер профилу.

Амерички председник је тако наставио тамо где је стао у четвртак, када је упозорио Иран због испаљивања балистичке ракете. Техеран се не труди да ублажи ситуацију, већ је истом мером одговарио Трампу, уз поруку:

– Не плашимо се ваших претњи. Ово није први пут да тако неискусна особа прети Ирану. Није нам потребна дозвола ниједне земље како бисмо се бранили – наведено је у званичном саопштењу које је јавности предочио Али Акбар Велајати, главни саветник иранског Врховног вође Алија Хамнеија.

Screenshot_1

Трамп је јуче додао да би Иран „требало да буде захвалан“ на „ужасном (нуклеарном) споразуму који су САД закључиле са њим“.

– Иран је био на коленима и пред колапсом пре него што су САД притекле и пружиле му спасоносну помоћ у облику споразума: 150 милијарди долара – тврди Трамп.

Амерички председник је током своје председничке кампање истицао како је „чврст став према Ирану један од основа његове спољне политике“.

 

 

 

 

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*