Трамп прети: Послаћу војску на Мексико!

0

Амерички председник Доналд Трамп је у телефонском разговору упозорио свог мексичког колегу да је спреман да пошаље војску како би зауставио „лоше момке тамо доле“ ако мексичка војска није у стању да их контролише, пише данас Асошиејтед прес.

У делимичном транскрипту позива до кога је дошао АП, није наведено кога је тачно Трамп назвао лошим момцима („бад хомбрес“), који је контекст те опаске, као ни шта је председник Мексика Енрике Пења Нето одговорио.

Пењин портпарол Едуардо Санчез је негирао да су Трампови коментари претећи и понижавајући, оценивши разговор вођен протеклог викенда као конструктиван. Ипак, транскрипт пружа редак и фацинантан увид у начин на који нови амерички председник води дипломатске односе иза затворених врата, пише АП. Телефонски разговор је требало да поправии односе нарушене Трамповим инисистирањем да Мексико плати изгрдњу зида на граници, што Мексико одбија.

„Имате гомилу лоших момака тамо доле. Не трудите се довољно да их зауставите. Мислим да се вша војска плаши Наша војска се не плаши, па бих могао да их пошаљем доле да се побрину за то“, рекао је Трамп Пењи, према транскрипту доступном АП-у.

 

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*