Трамп: „Свет је пре моје победе био суморно место без наде“

0

Нови председник САД Доналд Трамп на Твитеру је навео да је због његове победе у трци за Белу кућу потрошња за божићне празнике била више од билиона долара.

Свет је био суморно место пре него што сам ја победио – није било наде. Сада је вредност тржишта порасла за скоро десет одсто и потрошња за Божић је износила више од билион (хиљаду милијарди) долара“, навео је Трамп.

Он је такође у два одвојена твита изнео тврдњу да је својој добротворној фондацији дао „милионе долара, а она је примила и прикупила још милионе, СВЕ је дато у добротворне сврхе, а медији то неће да јаве!“, као и да његова фондација „за разлику од већине фондација, није исплаћивала накнаде, изнајмљени простор, плате нити имала било какве трошкове, 100 одсто новца иде у дивне добротворне сврхе!“

Трамп је у суботу изјавио је да намерава да затвори своју контроверзну филантропску фондацију како би избегао било какав сукоб интереса током свог председничког мандата, преноси АФП.

Трампова добротворна фондација нашла се под појачаном пажњом и истрагом њујоршког тужиоца због више питања, укључујући и то колико јој је новца он тачно дао, преноси француска агенција.

Његови критичари тврде да је немогуће да он буде председник а да не дође у сукоб интереса уколико се у потпуности не буде одвојио од свих својих добротворних активности и пословних интереса, наводи АФП.

„Фондација је учинила огромна добра дела током година и дала доприносе у милионима долара безбројним групама, укључујући ветеране, припаднике полиције и децу“, изјавио је Трамп.

Он је додао да је ипак одлучио да своје филантропске циљеве испуни на други начин како би избегао било какав конфликт интереса док буде обављао дужност председника САД.

 

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*