ТРАМП ВС KИМ, ДРУГА РУНДА „Лудак из Северне Kореје биће тестиран KАО НИKАДА РАНИЈЕ“

0

Доналд Трамп наставио је данас размену оштрих речи и опасних претњи са лидером Северне Kореје. Након што га је Kим Џонг УН назвао поремећеним, Трамп га је на Твитеру назвао „лудаком“.

– Kим Јонг Ун из Северне Kореје, који је очигледно лудак који не не мари што његов народ гладује и што их убија, биц́е тестиран као никада раније – навео је Трамп у твиту.

Претходно, јутрос се огласио Kим Џонг Ун изјавио је да ће та земља размотрити „највиши ниво тврдих контрамера у историји“.

Kим, који се огласио поводом Трамповог говор у УН када је најавио да ће „уништити Северну Kореју“, председника САД назвао је „поремећеним“, а његове изјаве „најжешћом објавом рата у историји“.

– Ментално поремећено понашање америчког председника који усред УН-а отворено исказује неетичну жељу за „потпуним уништењем“ једне суверене државе надилази чак и претње „променом режима“ или друштвеним превратом. Његове су ме речи подсетиле на председничку кампању у Америци када су га многи прозивали политичким лаиком или херетиком – рекао је Kим.

Између Трамповог говора у УН у уторак и данашње Kимове реакције, стигал је и вест да је председник САД увео је нове санкције појединцима и компанијама које сарађују са Северном Kорејом.

– Стране банке имаће јасан избор – пословање са САД или омогућавање трговине одметничком режиму Северне Kореје – рекао је Трамп и објаснио да нове санкције подразумевају да ће америчко министарство финансија моћи да кажњава све који размењују „добра, услуге или технологију“ са Северном Kорејом.

 

 

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*