Трамп забранио муслиманима улазак у Америку!

0

Претендент за кандидатуру Републиканске странке на председничким изборима у САД Доналд Трамп позвао је данас на увођење тоталне забране уласка муслиманима у САД, која би требало да буде на снази док се Kонгрес о томе не изјасни.

Трамп је у саопштењу навео да анкете јавног мњења указују на мржњу муслимана према Американцима, што би могло да резултира новим нападима.

– Без обзира на анкете, свима је очигледно да је мржња несхватљива. Одакле та мржња потиче и зашто, то морамо да утврдимо – навео је Трамп, пренеле су агенције.

Према његовим речима, док се то не уради и не схвати проблем и опасност коју представља та претња, САД не могу бити „жртва ужасних напада људи који једино верују у џихад и немају осећаја, нити поштовања за људски живот“.

Међутим, Трампов позив противан је америчким вредностима, изјавио је заменик саветника за националну безбедност Беле куће Бен Роудс.

Он је за Си-Ен-Ен (ЦНН) рекао да такав позив штети националној безбедности САД.

– То је потпуно у супротности са нашим вредностима. Имамо закон који гарантује поштовање слободе вероисповести – казао је Роудс, додајући да екстремисти Исламске државе покушавају да прикажу да су САД у рату са исламом, пренео је Ројтерс.

 

 

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*