ТРАМП ЗАТРАЖИО: Хоћу сусрет са Путином један на један!

0

Амерички председник Доналд Трамп хоће да се састане са руским председником Владимиром Путином један на један током Хелсиншког самита, пренела је Россиа 24, позивајући се на ЦНН.

Према извештају, Трамп планира да комуницира са руским лидером пре него што им се придруже и остали чланови делегације.

Шефови двеју земаља састац́е се у Финској 16. јула. Претпоставља се да ц́е разговарати о економским везама, као и о ситуацији у Сирији и Украјини.

ЦНН подсећа да је на првом састанку Трампа и Путина, на маргинама самита Г20 у Хамбургу, у Немачкој, пре годину дана, једини помоц́ник који је пратио америчког председника био тадашњи државни секретар Рек Тиллерсон, заједно са америчким преводиоцем.

У другом разговору, на вечери на истом самиту, Трамп је био без превода који је говорио руски, па се уместо тога ослањао на Путинове. Разговарали су око сат времена без присутних помоц́ника.

Овога пута очекује се вец́а делегација помоц́ника у проширеном делу самита за Сирију, нуклеарног оружја и изборног мешања.
„Циљ овог састанка је да сазнамо шта се дешава у свету”, рекао је у недјељу консултант за националну сигурност Џон Болтон у емисији“ Фаце тхе Натион „ЦБС-а.

 

данас

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*