Трамп: Здравље је важно, ускоро и моји налази

0

Републикански кандидат на председничким изборима у САД Доналд Трамп изјавио је данас да је здравствено стање председничких кандидата важно питање у предизборној кампањи и најавио да ће ускоро објавити детаљне информације о свом здравственом стању, јавља Ројтерс.

Трамп је то рекао пошто је његовој демократској противкандидаткињи Хилари Kлинтон позлило током комеморације у Њујорку поводом обележавања 15-годишњице терористичких напада у САД, због чега је морала да раније напусти скуп, а лекари су потом утврдили да има упалу плућа.

– Надам се да је она добро, да ће се опоравити и да ћемо се видети на дебати – рекао је Трамп у телефонском интервјуу за „Фокс њуз“.

На питање да ли је здравствено стање председничких кандидата важно, Трамп је је рекао: „Мислим да јесте. Заправо, прошле недеље сам се подвргао систематском прегледу и када налази буду готови, објавићу их са подробним подацима“.

Хилари Kлинтон је због болести отказала за данас заказан предизборни скуп у Kалифорнији, а медији спекулишу да би њено здравствено стање могло бити одлучујући фактор у прилог њеном ривалу Трампу који месецима тврди да она није физички подобна да буде председница САД.

 

 

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*