Treba biti državnik a ne ponizni otpravnik poslova ambasada

0

U redu, gospodo, hajde da “normalizujemo” odnose s “Kosovom” kao što se to od nas traži, odnosno, kako vi insistirate kako biste se rešili tog balasta, ubeđeni da je Srbija tek ona šaka vlasti i glasova za vas!

Hajde, gospodine Vučiću, kad sledeći put odete na ponizno poklonjenje u Brisel lupite šakom o sto i recite: “Došao sam da jednom za svagda rešimo pitanje Kosova i Metohije, ali onako kako je jedino moguće!”

Evo, zanemarimo sad Božiju pravdu koja nedvosmisleno veli da je ta svetinja- Srbija i da nikada ništa drugo ne može i ne sme biti, već se držimo onih ljudskih koji Vam idu na ruku, tačnije, koji Srbiji idu na ruku, ali dobrano je znano da to što valja Srbiji ne valja obavezno i Vama, naprotiv, no…

Dakle, lupite šakom o sto i recite: “Rešavamo pitanje (koje još samo za Vas i Vaše čauše postoji kao takvo, jer nema tu nikakvog pitnja već samo odgovora- Kosovo i Metohija jesu srce Srbije i tačka) držeći se Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i nikako drugačije!”

Imate apsolutno prava na to, samo je pitanje imate li i petlje (zapravo i nije pitanje) da pomenete a kamoli insistirate na pomenutom dokumentu koji je daleko od savršenog, daleko i od valjanog, ali je u odnosu na sve čemu Vi stermite- “Sveto pismo”!

Da, vajni gospodine predsedniče, Rezolucija 1244 je i dalje pravno važeći i obavezujući dokument izglasan u Ujedinjenim nacijama, slamka spasa za koju bi morali da se uhvatite ako Vam je već “toliko” stalo do svete srpske zemlje, ili je sasvim dovoljno da jednom u tri godine otrčite dole na brzaka i razdelite nekakve fantomske koze, ovce, traktore, zaposlenja i obilje magle i koprene?!

Zašto Vam se toliko žuri da ustavnim promenama izbrišite tu “prokletu” preambuli koja toliko boli, jer iako je “samo” slovo na papiru jednako je i amanet svakom Srbinu, a ponajviše svakog predsedniku Srbije, a za šest godina svoje otužne i kvislinške vlasti ni jednom pomenuli niste te četiri cifre- 1244?!

Hajde, jedanput se pokažite kao državnik pa insistirajte na pravno obavezujućem dokumentu koji ssvedoči da su Kosovo i Metohija neotuđiv deo Srbije, a potom insistirajte na povratku srpske vojske i policije dole, u onom obimu koji rezolucija i predviđa!

Koliko se sećam reč je o 1000 ljudi, verujte više nego dovoljno da onaj đavolji nakot od OVK zagrabi put šuma, jer ih je i pojva manje naših vojnika i policajaca teralo u paničan beg!

Ne sekirajte se, neće oni nikome biti glineni golubovi, dovoljno je samo da umarširaju na sever Kosova pa biste videli efekat, ali…

Ali, za to treba biti državnik a ne tek puki predsednik, ponizni otpravnik poslova ambasada…

Rekoh, daleko je ta rezolucija od nečeg idealnog ali je u ovom trenutku ćitap koji svedoči u našu korist, ukoliko je Vama uopšte u interesu da bilo šta svedoči u našu korist jer naša korist nije isto što i Vaša, očigledno!

Nemojte reći kako je tako nešto neizvodljivo, jer jednako je neizvodljivo i nezamislivo bilo da Srbi budu kičma nekakve vlasti koju predvodi jedan od najvećih krvnika Srba ali ste eto uspeli u tome i “ispovedili” Haradinaja, oprostivši mu ruke i dušu ogrezlu u krvi!

S istim takvim poletom i verom insistirajte i na sprovođenju Rezolucije 1244 pre bilo kakvog rešenja za Kosovo i Metohiju, sve i da znate kako je uzaludno, jer Vaše je da kao predsednik Srbije insistirate i na mitovima ako treba ukoliko je to za dobrobit Srbije!

Podviknite zapadu da Srbija nije prćija i da nema nikakvih pregovora o “normalizaciji” odnosa s Kosovom i Metohijom jer Srbija sa svojom svetinjom ima sasvim normalne, vekovne i za vjek- vjekova normalne odnose, jer dete s majkom ne može imati drugačije!

Potegnite, aman, taj adut od rezolucije koliko god labav bio, ali je adut i ne odstupajte ni za pedalj, pa ćete videti kako će se divlji zapad ponašati kad pred sobom ima čoveka od reči, integriteta i kuraži, a ne pukog poslušnika koji samo po Srbiji zna da galami, propoveda neka jalova “jevađelja”, brani nacionalne interse od Terazija do Dedinja i razbraja nas na podobne i izdajnike!

Imate argumet- iskoristite ga, ako je u Vama ostalo išta od iskrene ljubavi i brige za Srbiju, jer Sbije bez Kosova i Metohije nema, niti je može biti!

Ne sekirajte se, garantujem Vam da ćete imati podršku tri najveća saveznika: Boga, Srbije i Rusije a Više od toga Vam ne treba, no…

No, strahujem da ste kadri jedino da podviknete na Marka Đurića da ubeleži još koliko ovaca manjka onim mučenicima na Kosovu i Metohiji i novinare koji se drznu da postave neko nealekougodno pitanje!

Ni za šta više od toga niste sposobni u odbrani srpskih nacionalnih interesa, a većeg i značajnijeg od odbrane Kosova i Metohije nema! Nema!

Evo, baš da vidimo tu “istorijsku” posetu Hrvatskoj u koju se spremate.

Hoćete li Kolindi Grabar Kitarović podviknuti: Jasenovac, Jadovno, Stara Gradiška, onolike jame i vrtače…

Ne, Vi ste nekakav “faktor mira i stabilnosti” što podrazumeva da ćete zarad mira i stabilnosti učiniti sve, osim za Srbiju!

Dakle, ne postoji nikakvo pitanje Kosova i Metohije niti “normalizacije” odnosa na koju nas pripremate godinama!

Nemanjići su još, pa i koji vek pre, stavili tačku na to pitanje i nemate nikakvog prava da na tu tačku dodate još dve…

Zapamtite reči vladike Njegoš, ako ništa drugo: “Čast i bruka žive dovijeka”, pa se odlučite šta od ta dva birate da Vas karakteriše za istoriju?!

Odgovor, nažalost, znamo svi, a Vi evo imate mogućnost da nas demantujete (bio bih najsrećniji da sebe nazovem magarcem i izvinim Vam se za sve), ali…

MIHAILO MEDENICA

anfor.org

POSTAVI ODGOVOR

*