ТРЕБИЊЕ: „Ноћни вукови“ на путу ћирилице

0

Тридесетак чланова Мото клуба „Ноћни вукови“ из Србије, Црне Горе и Републике Српске вечерас су посјетили Требиње и присуствовали вечерњој служби у Саборном храму, у оквиру путовања под називом „Пут ћирилице“ које су организовали да би промовисали православну вјеру и српско писмо.

Они су, након кратког разговора са старјешином Саборног храма Младеном Жуловићем, посјетили изложбу Српског удружења „Ћирилица“ поводом Светог Ћирила и Методија.

Један од чланова „Ноћних вукова“ Вукоман Булатовић рекао је да су на пут кренули у недјељу, 21. маја, из манастира Милешева, преко Ужица, Вишеграда и Гацка до Требиња, одакле ће поћи ка манастиру Острог, гдје ће се поклонити моштима Светог Василија, те упутити ка крајњој дестинацији – Бару.

„Наше путовање симболично се завршава на празник посвећен Светом Ћирилу и Методију. Имамо хиландарску и видовданску вожњу и заједно идемо на путовања и његујемо традиционалне вриједности“, истакао је Булатовић.

Он је нагласио да посебну пажњу посвећују Српској православној цркви, која за њих има велику важност, што желе да пренесу и на друге људе и упуте их на моралне вриједности.

 

 

 

РТРС, Срна

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*