ТРОМБЛОН НЕ ОДУСТАЈЕ: Хрватски ратни ветерани крећу на Словенију!

0

Хрватски ратни ветеран Петар Јањић звани Тромблон прети да ће упутити флоту у Пиран уколико Хрватска и Словенија не реше проблем данас!

Хрватски ратни ветеран Петар Јањић звани Тромблон рекао је да данас истиче рок који су дали Влади да седну за сто са Словенијом и реше проблем око Пиранског залива.

Он је запретио да ће, ако Пленковић не реши проблем са Словенијом, организовати 100 рибарских бродова и бродица ратних ветерана који ће „заштитити хрватску морску државну границу са Словенијом од незаконитог упада туђе полиције у хрватске територијалне воде“.

Јањић поручује да његов ултиматум истиче данас поподне и да је спреман за акцију.

– Влади сам дао рок да до понедељка у 16 сати седну са Словенцима за сто. Ако то не ураде, извешћемо акцију – рекао је Тромблон за 24сата.

Он је за хрватски лист рекао да је заузет писањем апела који ће данас током дана објавити.

– Мој апел иде у правцу мирног решења. У контакту сам с бројним цивилним удружењима и интелектуалцима с обе стране границе. Имам пуно пријатеља у Словенији и свима нам је у интересу да се ова потенцијално опасна ситуација мирно разреши. У сарадњи с неким другим људима донео сам одређене одлуке, али оне засад нису за јавност. Одредили смо и тачан датум испловљавања пловила у Савудријску валу, али тај је датум засад тајна. У 16 сати ћемо објавити какав нам је прецизан план, а до тада детаљи нису за јавност – рекао је Тромблон

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*