Труднице и породиље да буду обухваћене најављеним повећањем плата

0

Родитељски портал бебац.цом упутио је данас захтев Влади Србије у којем се тражи да се трудницама и породилљама врати новац „који им је одузет“, те да и оне буду обухваћене најављеним повећањем плата у 2018. години. Портал је упозорио да се у медијима појавила информација да ће повећање плата које је најављено за 2018. годину, заобићи труднице и породиље.

„Ово је након свих кашњења исплата трудницама и породиљама врхунац бахатости и занемаривања основног права садашњих и будућих родитеља. Труднице и породиље сте оставили месецима без примања и тиме им још више отежали финансијски веома захтеван период када им је сваки динар преко потребан“, пише у саопштењу портала.

Према наводима портала, приликом умањења плата и пензија „жене које су сада трудне или су се породиле, такође су оштећене“, па се позива Влада Србије да им сада, као и свим осталим запосленима, тај новац буде враћен.

„У супротном, труднице и породиље, остаће ускраћене за три до пет хиљада динара месечно, што није мали новац, посебно када се узму у обзир сви трошкови који им предстоје. Хитно вратите мамама новац који им припада“

 

 

Бебац

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*