„ТУЖИЛИ“ СУ МЕ ЗБОГ НАТАШЕ КАНДИЋ И НВО СЕКТОРА!

0

Поштовани пријатељи, желим да Вас обавестим да је „Комитет правника за људска права“ поднео кривичну пријаву Вишем јавном тужилаштву против мене, а поводом активности и ставова које сам износила о деловању антиуставних невладних организација у фебруару и марту ове године.

Више јавно тужилаштво наложило је МУП да обави са мном информативни разговор у циљу прикупљања обавештења и утврђивања истинитости оптужби наведених у пријави, на основу којих би Тужилаштво одбацило кривичну пријаву као неосновану, или покренуло кривични поступак.

Двојица инспектора МУП-а пре неколико дана уручили су ми позив за разговор, а јутрос сам у станици полиције у својству грађана дала изјаву на наводе из кривичне пријаве.

Наиме, подносиоци кривичне пријаве наводе да сам подстрекивала дискриминацију тиме што сам:
– Затражила да се заустави финансирање антиуставних НВО из буџета Града Београда;
– Изјавила да пола града нема канализацију, али да се за „фекалије“ Борке Павићевић и Наташе Кандић издвајају средства;
– Одржала скуп испред Куће људских права, тј. зграде која припада пословном простору Града Београда, а која је дата на коришћење невладиним организацијама за које одговорно тврдим да имају антиуставно деловање и да делују против интереса Србије и њених грађана;
– Као и због чињенице да сам на поменутој згради истакла плакат на којем се налази фотографија Наташе Кандић са натписом „Нобелова награда за издају српског народа.“

Иако овде нема елемената било каквог кривичног дела, јасно је да je по среди покушај да се ућуткају и застраше сви они који мисле другачије од паразитске мреже невладних организација, којима се очито не допада то што отворено и јавно упозоравам на њихово екстремистичко, противуставно и незаконито деловање, које поред новца које добијају из страних фондација, финансирају и грађани Србије.

Стојим иза сваке своје изговорене речи и тврдим да је неопходно усвојити законске мере којима би се регулисало њихово деловање и транспарентност финансирања.
Упитана сам због чега сматрам да Наташа Кандић треба да добије Нобелову награду за издају српског народа. Нисам ја та која сматра да Кандићка треба да постане нобеловац, њу су за добијање такве награде предложили њени налогодавци и дугогодишњи ментори, а ја сам само појаснила шта је разлог такве кандидатуре. Чиме је то Наташа Кандић задужила човечанство, које су то њене заслуге за мир, где су њени доприноси цивилизацији?! Једино што је радила и у чему се доказала је деловање против интереса српског народа. Уосталом, то је потврдио и Рамуш Харадинај који је пре неколико дана доделио Наташи Кандић одликовање за заслуге у стварању тзв. државе Косово.

Постављам питање Тужилаштву – Како је могуће да нису размотрили НИЈЕДНУ од више хиљада кривичних пријава које су грађани поднели против Наташе Кандић након њеног учешћа на сепаратистичкој скуштини 2008. године на којој је једнострано проглашена сецесија наше јужне покрајине, а по хитном поступку су реаговали када су се невладине организације без било каквог правног основа обрушиле на моју слободу говора, мишљења и изношења политичког става?!

То што је Наташа Кандић аплаудирала као почасни гост на скупштини проглашења тзв. косовске независности за Тужилаштво није кривично дело, а то што сам ја јасно, гласно и отворено затражила да се обустави сумануто финансирање организација и појединаца који паразитирају на нашем националном бићу, процењује се као довољан разлог да се размотри кривична одговорност.

Поручујем невладиним организацијама које стоје иза ове кривичне пријаве – никада се нећу повући и никада нећу одустати од супротстављања вашем антисрпском деловању. Борићу се против ваших покушаја да нас понизите и окаљате као државу и народ. Спречаваћу ваше манифестације које користите као параване за наметање некакве колективне кривице српском народу за злочине које нисмо починили!
Ваше лицемерје је толико велико да немате срама да се кријете иза парола о демократији и људским правима, док сатанизујете свакога ко мисли и говори другачије од вас.
У својој борби користим искључиво легитимна и легална средства и за разлику од вас ја поштујем Устав и законе ове земље.

Какав год био исход овог предмета наставићу да достојанствено и јасно уз пуну одговорност износим своје ставове. Ја имам једну Србију, а вама је свеједно у којој ћете сутра западној амбасади седети и добијати нове задатке.

Милица Ђурђевић ФБ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*