У Београду завршен 63. Међународни сајам књига

0

У Београду је завршен 63. Међународни сајам књига, који је под слоганом „Радост читања“ окупио готово 1.000 излагача из земље и свијета.

Београдски сајам књига и ове године је оправдао репутацију највећег и најзначајнијег културног догађаја у Србији, а по свим параметрима у врху је европских догађаја који његују културу писања и читања.

Он је мјесто сусрета читалаца с књигама и писцима, ширења знања и културне сарадње. Одржано је више од 600 програма, десет изложби, а организатори истичу рекордну посјећеност.

„Могу да кажем да је то вјероватно посљедица српске културе у којој је књига темељ, историјски врло важна у нашој култури и то је начин да ми разумијемо посјету свих категорија становништва“, рекао је Зоран Аврамовић, предсједник Одбора Сајма књига, преноси РТРС.

Уручене су и традиционалне новинарске награде – за најпрофесионалнији однос према медијима награђена је Лагуна, а за најбољег издавача Геопоетика.

„25 годишњица се лијепо подударила са наградом. Надам се да она није основни разлог за награду, јер смо све ове године покушавали да задржимо критеријум који смо првог дана засновали и надам се да је очуван“, нагласио је Владислав Бајац из Геопоетике, преноси РТРС.

Разноврсном сајамском понудом задовољни су и посјетиоци, који поручују да сајам показује да књига има будућност.

На завршетку сајма представници Марока, земље – почасног госта, симболично су предали Отворену књигу представницима Египта, који ће титулу почасног госта имати сљедеће године.

in4s.net

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*