У Ђаковици спремају рушење још једне српске куће

Удружење расељених Срба из Ђаковице саопштило је да општинске власти у том граду планирају рушење још једне српске куће, власништво породице Аврамовић, чији су чланови избегли ’99. године.

0

Општинско руководство Ђаковице је преко невладиних организација тражило сагласност од породице Аврамовић да се кућа сруши, јер наводно угрожава околину у такозваној Српској улици у Ђаковици.

Породица Аврамовић није дала сагласност за рушење своје куће.

„У Српској улици у Ђаковици се смишљено и организовано наставља рушење српских кућа“, оцењују из Удружења и подсећају да су локалне власти у том граду једнострано порушиле куће Стефића, Стојановића, Томића и Миловановића.

Упозоравају да су у Ђаковици на старом православном гробљу подигнуте две зграде локалне администрације.

Срби из Ђаковице питају међународну заједницу у Приштини, као и све невладине организације, која је следећа кућа за рушење.

Срби из Ђаковице траже да им се врати одузето демократско право, и да свој труд и енергију уложе на обнову српских кућа, а не на ћутање и одобравање.

Са рушењем, застрашивањем и забраном повратка Срба у Ђаковицу, шаље се веома лоша порука са циљем немира и понижења према интерно расељеним Србима из Ђаковице, наводи се у саопштењу.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*