У ДС и СРС исплаћују минималац

0

Поједине политичке партије имају проблема са исплатом зарада за своје запослене. Због блокаде рачуна у ДС примају минималац, као и радикали. Финансијске проблеме имају и социјалисти

Исплата зарада мука је и за политичке странке. Две партије – демократе и радикали – својим запосленима исплаћују само минималце, док код социјалиста плате касне и по три месеца.
У ДС кажу да имају 40 запослених, а према речима директора Милана Поповића рачун странке је у блокади:

– Запослени због тога могу да добијају само минималну плату, док се не намире повериоци.

И радикали се још нису извукли из финансијске кризе у коју су упали пре четири године кад нису прешли цензус на републичким изборима. Од тада је њихових 22 запослених на минималцу.

Социјалисти, такође, имају финансијских проблема и рачун им је тренутно у блокади због чега зараде касне. Директор СПС Дејан Бацковић каже да је проблем у старим дуговима и да ће све бити решено за највише петнаест дана. Ова странка има 50 запослених који примају између 36.000 и 44.000 динара.

Најмање запослених има ДСС – само двоје. Ова странка је успела да реши већи део финансијских проблема у које су упали када су остали испод цензуса 2014. године и сада редовно исплаћују зараде и намирују своје обавезе. Директор ДСС Зоран Вучковић каже да на платном списку нису страначки функционери, већ пословни секретари и да им је плата изнад републичког просека.

У покрету Доста је било кажу да они немају запослених и да сви у странци раде као волонтери, док су у Социјалдемокртаској странци Бориса Тадића плате између 40.000 и 50.000 динара.
Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*