У Фебруару почиње наградна игра: Уз фискалне рачуне, држава части стан!

0

Сузбијање сиве економије утиче на уравнотежење буџета и дугорочно на економски развој, истакао је државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Жељко Ожеговић.

Ожеговић је напоменуо да је то циљ предстојеће наградне игре, за коју ће бити потребни фискални рачуни.

Он је објаснио да ће игра почети у фебруару, да ће трајати до краја марта и да ће важити рачуни из јануара.

Грађани би од 1. јануара требало да сакупљају све рачуне из радњи, трафика, кафића на којима је износ већи од 100 динара.

– Потребно је десет рачуна, које треба да пошаљу на одређене адресе, које ће већ бити одштампане на посебним ковертама у поштама, али у јануару ће бити објављењи сви услови – навео је Ожеговић.

Главна награда је стан, уз наградна путовања, техничку робу… Ожеговић је рекао да су бројне компаније подржале наградну игру и позвао и друге да се прикључе како би и наградни фонд био већи.

Ожеговић је рекао да је битно развијање свести грађана зашто је важно да узимамо рачуне на који су плаћени порези, те да је управо то циљ предстојеће наградне игре.

– Често грађани не виде везу да смањење буџетксих прихода значи и смањење јавних услуга, иако сви желимо боље школе, путеве, болнице, вртиће. Морају да схвате ту везу и зато је покренута наградна игра – рекао је Ожеговић на ТВ „Пинк“.

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*