У Хрватској „лов на грешнице“: Јавно се објављују имена жена које иду на абортус!

"ЛОВ НА ГРЕШНИЦЕ" Хрватски фанатици објављују имена жена које иду на абортус!

0

Тек што се смирила бура у Пољској око суманутог предлога закона да се абортус забрани у потпуности, у Хрватској су „Божји следбеници“, или „молитељи“ како себе називају, прибегли другачијој тактици: јавном срамоћењу жена које иду на абортус.

Наиме, активисти удружења „40 корака за живот“, који су се донедавно молили испред болнице у Вуковару, борећи се против побачаја на тај начин, решили су да оду корак даље, и почну да јавно објављују податке жена које имају заказан абортус. Хрватски „Индекс“ наводи да се ствар отела контроли.

„Застрашујући маневри представљају грубо кршење женских права, а задирање у њихову приватност крши и њихова права као пацијената. Они су фанатици“, наводи „Индекс“.14330118_1207356489320965_224520607238748808_n

Чак су и на друштвеним мрежама покренули кампању да им се доставе све информације о женама које планирају да абортирају, како би их у томе спречили!

„Хитно тражимо податке девојке из Винковаца која је одлучила да абортира…“, без пардона су објавили корисници Фејсбук профила Данијел Блаженка Кртић. Намера им је, кажу даље, да повежу жену с Удружењем Бетлехем и спасе и мајку и дете.

„Жели ли жена да се повеже с Удружењем Бетлехем, који су је разлози навели на побачај, колико је трудна… Све то њима није ни најмање битно. Невероватна лакоћа којом се јавно разбацују с подацима се наставља“, пише „Индекс“.

„Седамнаестогодишња девојка има договорен, унапред плаћен побачај! Има строгог оца, алкохоличара, који би је „убио“ да сазна за трудноћу која је у 11. недељи“, пише тако у једној таквој објави.

„Индекс“ открива да овој групи често податке дојављују и сами запослени у болницама.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*