У индијској држави Тамил Наду бојкотују Кока-Колу и Пепси-због воде

У ПРОТЕСТ СЕ УКЉУЧИЛО ВИШЕ ОД МИЛИОН И ПО ЛОКАЛНИХ ВЛАСНИКА ПРОДАВНИЦА

0

ТРГОВЦИ у индијској држави Тамил Наду су у знак протеста са полица повукли страна газирана пића, укључујући америчке брендове Кока-Колу и Пепси, тврдећи да се за њихову производњу користи превише воде.

Одлуку о повлачењу газираних пића из продаје, која је почела да се примењује у среду, подржало је више од милион и по власника продавница у Тамил Надуу, коју често погађају суше. Они су обећали да ће кока-колу и пепси заменити домаћим соковима.

Удружење трговаца у тој држави саопштило је да произвођачи безалкохолних пића црпе превише воде, али да су америчке компаније на њиховој мети јер је америчка организација за заштиту животиња PETA издејствовала забрану индијске верзије борбе с биковима, популарне локалне традиције.

Тамил Наду су у јануару погодили протести десетина хиљада људи који су тражили да се повуче забрана борбе с биковима. Влада је донела нови закон којим је та традиција изузета из закона о заштити животиња.

Хиљаде младих су током протеста свој бес према PETA преусмерили према другим америчким компанијама и обећали да неће више куповати сокове које оне производе.

У међувремену, индијски суд је данас укинуо ограничење снабдевања водом за фабрике Кока-Коле и Пепсија у држави Тамил Наду.

Суд је у новембру забранио двема компанијама да користе локалне изворе воде пошто су се пољопривредници жалили на несташице воде.

Индијско удружење произвођача пића изразило је жаљење због бојкота америчких брендова и навео да Кока-Кола и Пепсико Индија заједно обезбеђују директне послове за 2.000 породица у Тамил Надуу и посредно запослење за више од 5.000 породица.

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*