U Lasti zaposlene prisiljavaju da glasaju za Vučića

0

PRAVNI tim predsedničkog kandidata Saše Jankovića saopštio je danas da im se svakodnevno javlja po nekoliko desetina zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama koji tvrde da ih rukovodioci prisiljavaju da se obavežu da će glasati za Aleksandra Vučića i da postoji i video zapis o tome sa nekima od tih ljudi.

Na konferenciji za novinare Vesna Rakić Vodinelić i Miloš Marković rekli su da su se Jankovićevom pravnom timu juče obratile dve žene iz preduzeća Lasta koje su im prenele da ih neposredni rukovodioci prisiljavali da se pismeno obavežu da će na izborima glasati za Vučića.

Oni su naveli da ih je i nekoliko vozača tog preduzeća obavestilo da su morali da voze autobuse na mitinge Srpske napredne stranke a da su zbog toga otkazane neke gradske i prigradske linije.

Rakić Vodinelić je rekla da je snimljen video materijal sa tim ženama, ali da se na tom snimku ne vide njihova lica i da im je glas izmenjen zbog straha od gubitka posla.

Ona je rekla i da nema razloga da ne veruje tim osobama, dodavši da su te osobe same javile u Jankovićev izborni štab.

Rakić Vodinelić i Marković su naveli i da će od tih osoba zavisiti da li će Jankovićev pravni tim podneti krivične prijave protiv odgovornih.

„Da li ćemo podneti krivične prijave isključivo zavisi od volje građana, odnosno da li će to što su rekli ponoviti pred javnim tužiocem“, rekao je Marković.

BETA

POSTAVI ODGOVOR

*