У Нишу расте број бракова скопљених са странцима

У Нишу је 2016. склопљено 1.470 бракова, што је уобичајен број током једне године, али је венчано више српских и страних држављана

0

У Нишу је 2016. склопљено 1.470 бракова, што је уобичајен број током једне године, али је венчано више српских и страних држављана, подаци су Управе за грађанска стања.

Матичарка Љиљана Грујић рекла је агенцији Бета да су венчања српских и страних држављана посебно честа у време годишњих одмора, новогодишњих и божићних празника.

„Свакодневно склапамо бракове наших и страних држављана или припремамо папире за такве бракове, а то није био случај ранијих година. Венчање са странцима је за многе наше младе држављане наједноставнији је начин да оду у иностранство“, рекла је Грујић.

Она је казала да са нашим држављанима бракове највише склапају држављани Грчке и Бугарске, али да млади и младожења има буквално из свих крајева света.

„Имали смо ове године венчање Нишлије са младом Јапанком са Сејшелских острва, а недавно смо склопили брак Нишлијке са човеком из Бурундија“, навела је Грујић.

Према њеним речима, мај и септембар су већ годинама месеци када се склапа највећи број бракова, а многи парови венчање заказују скоро годину дана унапред.

Грујић је казала да се све више парова венчава у ресторану или кафани и да су за таква венчања већ заказани скоро сви вечерњи термини у септембру.

Интересовање за венчања ван Куће за венчање, додала је Грујић, порасло је од када је њихова цена снижена са 16.000 на 9.300 динара.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*