У Новом Саду и транспарент „Нови Сад је наш главни град“

0

ГОТОВО 10.000 људи окупило се вечерас у Новом Саду на до сада најмасовнијем протесту „Један од пет милиона“ са којег је поручено да демонстранти неће одустати док не смене актуелни режим.

На челу колоне био је велики транспарент „Један од пет милиона“, са камиона је пуштана музика преко разгласа, грађани су дували у пиштаљке и узвикивали „Вучићу, лопове“, а носили су и заставе Војводине и Србије.

Окупљени су држали транспаренте: „Стоп фашизму“, „Нови Сад је наш главни град“, „Ја волим Војводину“, „Где има власти, нема слободе“, „Синдикат запослених полиције уз народ“, „Бој се овна, бој се говна, кад ћеш живети“, „Војводина, моја домовина“, „Приватни извршитељи – јавна пљачка“, „Причају да је боље, а у пошти никад горе“, „Смрт фашизму и капитализму“ и друге.

Демонстранти су носили и транспарент са ликом убијеног младића Давида Драгичевића из Бањалуке, због којег грађани месецима протестују тражећи правду.

Новинар Жељко Бодрожић рекао је да је председник Србије Александар Вучић кренуо у своју опроштајну турнеју Србијом.

„Председник Српске напредне странке Александар Вучић кренуо је у своју опроштајну турнеју, а ми који желимо слободно и праведно друштво кренули смо у победоносну“, казао је Бодрожић на четвртом протесту у Новом Саду.

Бодрожић је оптужио Вучића да је „прекрио Србију медијским мраком“ и да је „појео слободне и независне медије“.

Додао је да су слободни медији и новинари један од главних захтева протеста, јер без тога нема слободног друштва.

„Ослободићемо ово друштво када лажни цар абдицира и побегне својим летећим аутомобилом негде на Исток“, рекао је Жељко Бодрожић.

Новинарка Гордана Суша рекла је да је ово златно доба за режим, а мрачно доба за грађане.

„Лопове, злочинце, плагијаторе и паликуће промовисали су за важне саговорнике и поставили на важна места у друштву“, казала је Суша.

Новинарка Бранислава Опрановић казала је да је пред грађанима Војводине и Србије тешка борба за слободну и грађанску земљу.

„Али ми идемо у ту борбу, јер какав је то живот у коме те разбојници аутократског режима Александра Вучића саплићу, лажу, тлаче, а ти се не буниш“, рекла је она.

Након говора на тргу испред Српског народног позоришта демонстранти су кренули у протестну шетњу, а на траси су прошли поред Полицијске управе у Новом Саду и зграде Дневника.

(Бета)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*