U Novom Sadu i transparent „Novi Sad je naš glavni grad“

0

GOTOVO 10.000 ljudi okupilo se večeras u Novom Sadu na do sada najmasovnijem protestu „Jedan od pet miliona“ sa kojeg je poručeno da demonstranti neće odustati dok ne smene aktuelni režim.

Na čelu kolone bio je veliki transparent „Jedan od pet miliona“, sa kamiona je puštana muzika preko razglasa, građani su duvali u pištaljke i uzvikivali „Vučiću, lopove“, a nosili su i zastave Vojvodine i Srbije.

Okupljeni su držali transparente: „Stop fašizmu“, „Novi Sad je naš glavni grad“, „Ja volim Vojvodinu“, „Gde ima vlasti, nema slobode“, „Sindikat zaposlenih policije uz narod“, „Boj se ovna, boj se govna, kad ćeš živeti“, „Vojvodina, moja domovina“, „Privatni izvršitelji – javna pljačka“, „Pričaju da je bolje, a u pošti nikad gore“, „Smrt fašizmu i kapitalizmu“ i druge.

Demonstranti su nosili i transparent sa likom ubijenog mladića Davida Dragičevića iz Banjaluke, zbog kojeg građani mesecima protestuju tražeći pravdu.

Novinar Željko Bodrožić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić krenuo u svoju oproštajnu turneju Srbijom.

„Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić krenuo je u svoju oproštajnu turneju, a mi koji želimo slobodno i pravedno društvo krenuli smo u pobedonosnu“, kazao je Bodrožić na četvrtom protestu u Novom Sadu.

Bodrožić je optužio Vučića da je „prekrio Srbiju medijskim mrakom“ i da je „pojeo slobodne i nezavisne medije“.

Dodao je da su slobodni mediji i novinari jedan od glavnih zahteva protesta, jer bez toga nema slobodnog društva.

„Oslobodićemo ovo društvo kada lažni car abdicira i pobegne svojim letećim automobilom negde na Istok“, rekao je Željko Bodrožić.

Novinarka Gordana Suša rekla je da je ovo zlatno doba za režim, a mračno doba za građane.

„Lopove, zločince, plagijatore i palikuće promovisali su za važne sagovornike i postavili na važna mesta u društvu“, kazala je Suša.

Novinarka Branislava Opranović kazala je da je pred građanima Vojvodine i Srbije teška borba za slobodnu i građansku zemlju.

„Ali mi idemo u tu borbu, jer kakav je to život u kome te razbojnici autokratskog režima Aleksandra Vučića sapliću, lažu, tlače, a ti se ne buniš“, rekla je ona.

Nakon govora na trgu ispred Srpskog narodnog pozorišta demonstranti su krenuli u protestnu šetnju, a na trasi su prošli pored Policijske uprave u Novom Sadu i zgrade Dnevnika.

(Beta)

POSTAVI ODGOVOR

*