У септембру Српска кућа у Подгорици

0

ПОДГОРИЦА, 19. августа  – Председник Нове српске демократије Андрија Мандић изјавио је за Тањуг да ће Српска кућа у Подгорици бити отворена у септембру.

„Српска кућа је један од најважнијих српских пројеката у Црној Гори од обнављања вишепартијског система. Под њеним кровом ће своје место наћи најважније културне адресе нашег народа, и сигурни смо да ће она бити на корист не само српском народу него читавој Црној Гори“, каже Мандић.

Он напомиње да је у јавности покушано да се од овога пројекта направи неки баук само зато што у његовом формирању учествују културни и политички представници српског народа и Република Србија, што, како оцењује, показује својеврсну „антисрпску хистерију“ власти и квазикултурних кругова око њега.

„Таквима нарочито смета чињеница да ће Српска кућа играти значајну улогу у заштити српске духовности, националног идентитета и традиционалне Црне Горе. Сваки Србин треба да буде поносан на чињеницу да постоји место у коме ће се стварати и из којега ће се емитовати квалитетни културни, умјетнички и други садржаји везани за наш национални идентитет,“ истиче Мандић.

Влада Србије издвојила је из буџетске резерве око 3,4 милиона евра за градњу Српске куће, која се налази на атрактивној локацији у Подгорици, поред моста Миленијум, код Његошевог парка.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*