U sifilističnom zagrljaju liberala

0

I DALJE BUKTI SPECIJALNI KULTURNI RAT PROTIV EVROARIJSKIH NARODA

 

  • Po mehanizmima oprobanim još u Hladnom ratu, globalističke mreže vrše svoju korozivnu ulogu. „Otrovnom kulturom” (tako je sami zovu) zaražavaju društva i narode. Oduzimaju im živost, presecaju veze sa korenima, blokiraju samosvest i odbrambene mehanizme, porobljavaju ih izopačenom idejom slobode. Aplaudiraju svakom njihovom koraku ka provaliji. Zanimljivo, te destruktivne pokrete poturene evropskim kulturama gotovo redovno predvode trockisti, otvoreni ili ovlaš prikriveni, uz direktnu podršku CIA i globalističkih oligarha. Postoji i čudna pravilnost u njihovom rasnom i etničkom poreklu, religiji, ezoterijskim inicijacijama

Podrivanje tradicionalnog morala, običaja i religije u društvima koja su na meti već dugo je sastavni deo agende globalista. Na to ukazuju trendovi dodele bespovratnih sredstava od strane organizacija kao što su Fondacija za otvoreno društvo, čiji osnivač Džordž Soroš je glavni vođa globalista, kao i brojne nevladine organizacije proterane iz Rusije, u skorije vreme i iz Mađarske.Naročito su značajna pitanja takozvane rodne ravnopravnosti, između ostalog promovisanje feminizma i liberalizacija zakona o abortusu (nazvana „pravom na reprodukciju”).

Rusija je 2012. godine izazvala bes u nekim međunarodnim krugovima zbog donošenja zakona o zabrani „propagiranja homoseksualnosti među maloletnicima”. Sama činjenica da je zabrana uticaja na decu „homoseksualnim programom” izazvala bes, pod izgovorom da je to kršenje „ljudskih prava”, jasno govori o truleži Zapada. Fondacija za otvoreno društvo, kako se i očekivalo, započela je finansiranje aktivnosti usmerenih ka osporavanju ruskog zakona. Najvažnija među njima je desetodnevni LGBT filmski festival „Rame uz rame”, koji postoji od 2008. i „dugogodišnji je korisnik sredstava Fondacije za otvoreno društvo”.1

Evropski sud za ljudska prava je 2017. objavio da je ruski zakon diskriminatorski, nakon što su „aktivisti za prava homoseksualaca” novčano kažnjeni2 – ne zbog homoseksualnosti, koja je legalna, već zbog promovisanja homoseksualnosti među maloletnicima. Vitalij Milonov, poslanik Dume i član Putinove vladajuće partije Ujedinjena Rusija, koja je izglasala zakon, odgovorio je da je odluka suda „apsolutno štetna” i da su „oni koji su tu odluku doneli neprijatelji Evrope”. Činjenica da se sudski postupak protiv „aktivista” vodio zbog demonstriranja ispred srednje škole i dečje biblioteke3 rusofobima ne znači ništa.

Jedan od najglasnijih pobornika ove kulturološke infekcije je Hjumen rajts voč (HRW)4, koji se predstavlja kao nezavisna posmatračka grupa, iako je jedan od njegovih glavnih „partnera” sveprisutna Soroševa Fondacija za otvoreno društvo, Ford fondacija i drugi globalistički entiteti.5 Među značajnije organizacije spada i Fridom haus.

HLADNI RAT KROZ KULTURU

Ruska „LGBT mreža”, osnovana 2006. godine, partner je Fridom hausa. Fridom haus je bio značajan faktor tokom Hladnog rata. U svoje aktivnosti ubraja osnivanje propagandne medijske kuće za avganistanske „borce za slobodu” (današnje džihadiste), koji se bore protiv Rusa, kao i činjenicu da su prvi podržali poljski pokret „Solidarnost”,6 još jednu kreaciju Soroša, Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED) i ostalih. Fridom haus navodi da je bivšem sovjetskom bloku pomagao prilikom „osnivanja nezavisnih medija, nezavisnih ekspertskih grupa, kao i najvažnijih institucija za uticaj na izbore”.

To bi značilo da Fridom haus, kao i mnogi drugi, teži da preoblikuje ove države prema modelu „poznog Zapada” koji se raspada. I sada je učesnik globalne ofanzive u ovom regionu, jer su mnogi evroazijski narodi, naročito slovenski i Mađari, odbili zapadnu liberalnu ekonomiju, trulu i predatorsku.

Fridom haus nastavlja strategiju iz Hladnog rata, strategiju podsticanja i nametanja mračne truleži i destrukcije kroz kulturu. Tu strategiju primenio je u Hladnom ratu takozvani Kongres za kulturnu slobodu, jedna od organizacija CIA-e, osnovana 1948. posebno za tu svrhu. Ova ofanziva nazvana je „Kulturološki hladni rat”.7Tokom tog perioda, kada je SSSR uzvratio udarac kampanjom protiv „kosmopolitizma bez korena” i definisao „rusku kulturu” više kao tradicionalnu nego marksističku,8 Kongres za kulturnu slobodu je promovisao džez i apstraktni ekspresionizam kao kulturološko slavljenje američke demokratije. Danas američki Stejt dipartment promoviše hip hop.9 Potpukovnik Ralf Piters, bivši vojni strateg, javno je hvalio korozivnu ulogu SAD u uništavanju tradicija širom sveta, što je, kaže, glavno sredstvo za slabljenje naroda do tačke kada neminovno umire u sifilističnom zagrljaju liberalne demokratije. Piters navodi da SAD neće ostaviti svet na miru sve dok svi ne budu inficirani onim što on naziva „otrovnom kulturom”. 10

Dakle, nakon nastupa banalne anarhističke pank grupe „Pusi rajot”, izvedenog u jednoj pravoslavnoj crkvi u stilu crne mise, odnosno kao „molitva Bogorodici” da otera Putina, i nakon hapšenja članova grupe zbog tog nedozvoljenog skandaloznog nastupa, moglo se pretpostaviti da će se Fridom haus i američki Stejt dipartment naći među onima koji su podržali njihov protest. Oni su ronili suze i zbog eksplozije koja je uzdrmala pariski Šarli ebdo,11 banalni neojakobinski satirični časopis, koji je slavu stekao izopačenim skrnavljenjem i Isusa i Muhameda, pokazujući naklonost ka slikama „Svevidećeg oka”, simbola Velike lože Francuske.12 „Pusi rajot” i „Šarli ebdo” oličavaju karakter kulture u ovoj epohi, predstavljaju ono najbolje što liberalna demokratija nudi u umetnosti i književnosti i zahteva da se ceo svet njome zarazi i bude zahvalan zbog toga – inače će početi da lete bombe…

TROCKISTI SA PODRŠKOM PLUTOKRATA

Uspešan scenario podrivanja kulture ostvaren je u Čehoslovačkoj, uz američku podršku ispraznim „Plastičnim ljudima svemira”. Oko njih je niklo disidentsko podzemlje, važan faktor raspada sovjetskog bloka. Odatle je ponikao i Vaclav Havel i pokret „Povelja 77”. Soroš navodi da je „Povelju 77” finansirao od 1981.

Pokret je 1989. godine „započeo rad u Čehoslovačkoj, naoružan kao boginja Atina”. Soroš je požurio u ovu zemlju i sa osnivačem „Povelje”, F. Januhom, organizovao komitete u Pragu, Brnu i Bratislavi i „stavio im milion dolara na raspolaganje”. Špekulacijama sa kursom plaćao je osoblje partije Građanski forum i Lidove NoviniSoroš navodi da su se on, princ Kari Švarcenberg, pristalica „Povelje 77”, i vršilac dužnosti Marian Kalfa „dogovorili da je najvažniji zadatak izbor Vaclava Havela za predsednika, od strane parlamenta koji nije imao nikakvu defakto moć”.13 Nalik Gorbačovu,14 Havel se pridružio sloju bogatih i moćnih i globalisti su ga slavili.15 Godine 2004. dobio je Nagradu za vizionara civilnog društva od Američkih prijatelja Češke Republike (AFCR). Tom prilikom ga je pohvalio Karl Geršman, osnivač i predsednik Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED), čiji su pipci širom sveta skoro jednako dugi i otrovni kao oni Soroševih fondacija.

Tako su globalisti odmah skočili u odbranu „Pusi rajota” zbog nečega što bi u normalna vremena bilo smatrano egzibicionizmom i ozbiljnim simptomom mentalne bolesti. Fridom haus je odmah osudio hapšenje i zatvaranje nekoliko članica „Pusi rajota” nakon njihovog nastupa. 16 Neki od članova odbora Fridom hausa su pravi primeri slobodarstva, rusofobični neokonzervativci Pol Volfovic, Donald Ramsfeld, Džin Kirkpatrik i Zbignjev Bžežinski.

Godine 2013, usred dirigovanog „međunarodnog gneva”, Nacionalna zadužbina za demokratiju, koju finansira američki Kongres, sponzorisala je skup o umetnosti kao načinu disidentstva u Rusiji, pod nazivom „Državni neprijatelji: ,Pusi rajot’ i novi ruski buntovni rok”.17

 Ponovo na delu vidimo hladnoratovsku strategiju podrivanja kroz kulturu. Nacionalna zadužbina za demokratiju je na mnogo načina preuzela ulogu Cijinog Kongresa za kulturnu slobodu. Još jedan zajednički element im je da su obe organizacije u najvećoj meri održavali trockisti, koji nikada nisu oprostili Rusima što su odbili Trockog.

U Finskoj je kampanju podrške „Pusi rajotu” koordinirala Oksana Čelješeva, „članica odbora Finsko-ruskog građanskog foruma, članica upravnog komiteta EU-ruskog građanskog foruma, koji finansira Soroš, 18 kao i zamenik izvršnog direktora Društva rusko-čečenskog prijateljstva, sa sedištem u Helsinkiju, zabranjenog u Rusiji u skladu sa drakonskim ,antiekstremističkim’ propisima”.19 Čudno je kako ti „buntovnici” najčešće imaju podršku oligarha i njihovih organizacija.

Imajući u vidu da odbor direktora Fridom hausa čine uglavnom direktori globalnih korporacija, kao i da sadašnji predsednik odbora, D. Džefri Hiršberg, ima iskustva u organizovanju američkih investicija u Rusiji zajedno sa američkom vladom,20 mogli bismo se zapitati da li je ideal „slobode” samo eufemizam za slobodu predatorskog međunarodnog kapitala? „Sloboda” za koju se oni i njihovi mnogobrojni saveznici širom sveta zalažu je „sloboda” koračanja preko ivice provalije i pad u pošast, u ponor. 

Keri Bolton

Prevod sa engleskog: Sandra Gagić

carsa

Napomene:

1 ‘Another side of the Struggle for LGBT Rights in Russia’, Open Society Foundations, February 13, 2014; https://www.opensocietyfoundations.org/voices/another-side-struggle-lgbt-rights-russia

2 Nisu osuđeni na zatvorske kazne.

3 ‘European court blasts Russia ‘gay propaganda law’, BBC News, June 20, 2017; http://www.bbc.com/news/world-europe-40338637

4 ‘The Olympics have left Sochi but don’t forget LGBT Russian’, February 8, 2018; https://www.hrw.org/about/partners

5 Hjumen rajts voč, ‘Partners’, https://www.hrw.org/about/partners

6 Fridom haus, ‘History’, https://freedomhouse.org/content/our-history

7 Frances Stonor Saunders, The Cultural Cold War: the CIA and the world of arts and letters (New York: The New Press, 1999).

8 F. Chernov, ‘Bourgeois Cosmopolitanism and its reactionary role’, Bolshevik: Theoretical and Political Magazine of the Central Committee of the All-Union Communist Party (Bolsheviks) ACP(B), Issue #5, March 15 1949, pp. 30-41.

9 ‘Hip Hop takes on a diplomatic role with State Department’, National Public Radio, January 24, 2007; https://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=6997064

10 Ralph Peters, ‘Constant Conflict’, Parameters, Summer 1997, 4-14. http://www.usamhi.army.mil/USAWC/Parameters/97summer/peters.htm

11 Bolton, ‘Charlie Hebdo: Where Neocons, Zionists, Masons and Communists Converge’, Foreign Policy Journal, January 27, 2015; https://www.foreignpolicyjournal.com/2015/01/27/charlie-hebdo-where-neocons-zionists-masons-and-communists-converge/

12 Videti naslovnu stranu za 2010. godinu, ovde: http://alpha411.blogspot.co.nz/2015/01/16-charlie-hebdo-covers-from-satirical.html

13 George Soros, Underwriting Democracy: Encouraging Free Enterprise & Democratic Reform Among the Soviets & in Eastern Europe (Jackson, TN: Public Affairs, 2004), 26-27.

14 Bolton, ‘Mikhail Gorbachev, Globalist Super-Star’, Foreign Policy Journal, April 3, 2011; https://www.foreignpolicyjournal.com/2011/04/03/mikhail-gorbachev-globalist-super-star/0/

15 Bolton, ‘Vaclav Havel: a critical evaluation’, Foreign Policy Journal, December 23, 2011; https://www.foreignpolicyjournal.com/2011/12/23/vaclav-havel-a-critical-evaluation/

16 ‘Freedom House condemns conviction of Pussy Riot in Russia’, August 17, 2012; https://freedomhouse.org/article/freedom-house-condemns-conviction-pussy-riot-russia

17 ‘National Endowment for Democracy, February 19, 2013; https://www.ned.org/events/enemies-of-the-state-pussy-riot-and-the-new-russian-protest-rock/

18 Osnovan 2011. sredstvima Instituta za otvoreno društvo u Pragu, dela Soroševe globalne mreže. Videti: http://eu-russia-csf.org/home/general-assemblies/032011-prague/

19 ‘Art and Politics in Russia Today’, Finrosfourm, https://finrosforum.wordpress.com/2012/03/26/art-and-politics-in-russia-today/

20 Američko-ruski centar za preduzetništvo i Američko-ruska investicija finansira Fridom haus. Hirschberg, https://freedomhouse.org/content/d-jeffrey-hirschberg

POSTAVI ODGOVOR

*