У складиштима терориста најновији модели оружја НАТО пакта

0

У складиштима ДАЕШ-а у граду Мејадину откривени су најновији модели оружја НАТО-а, изјавио је новинарима генерал сиријске војске Хасан Сухејл.

Сиријска војска је запленила највећи арсенал оружја милитаната уз подршку руских ваздушно-космичких снага.

„Требаће нам најмање шест дана како бисмо изнели све трофеје које су милитанти ДАЕШ-а оставили за собом после бекства. Овде има сувише много оружја и различитих комуникационих средстава стране производње“, рекао је Сухејл.

Мејадин је био логистички центар са добро организованим системом складишта и фабрика. Након његовог ослобађања, трофеји сиријске војске су постали лако и и противтенковско оружје, артиљеријски системи и гранате, мина домаће производње, као и тенкови и оклопни транспортери који су раније одузети терористима од ирачке војске.

Војници су показали новинарима у Мејадину заплењене телекомуникационе системе, радиолокациону опрему, медицинске приборе и фабрику за производњу дронова са десетак готових беспилотних летелица. Милитанти су их користили за извиђање и прецизно бомбардовање.

Већи део арсенала терориста чини оружје, произведено у државама НАТО-а. Између осталог, на складиштима терориста у Мејадину су пронашли хаубицу калибра 155-мм, британске производње, произведену 2011. године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*