У Сребреници још нису пребројани гласови! Претње српском кандидату!

ГРУЈИЧИЋУ И ЊЕГОВОЈ СУПРУЗИ СТИГЛА ПРЕТЕЋА СМС ПОРУКА “Пратићемо тебе и мужа, памет у главу”

0

Младену Грујичићу из Коалиције „Заједно за Сребреницу“ и његовој супрузи, синоћ је упућена претећа СМС порука на приватни број.

У полицијској станици Сребреница за РТРС потврђено је да је пријављен случај претњи путем поруке “Пратићемо тебе и мужа од данас још… Имате поздрав… памет у главу”.0zoktkqturbxy9jmmzhndvknmqxzdc3mmfmmmfhzgq1yta3mzbmmty5yi5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwgaНа интернет страници ЦИК, према подацима од 19.30, објављено је да су у Сребреници обрађена 23 од 27 бирачких места и убедљиво води Грујичић са 70,2 одсто испред независног кандидата Ћамила Дураковића којег подржавају бошњачке партије са 29,5 одсто.

Претходно, Општинска изборна комисија објавила је прелиминарне резултате за начелника, који се значајно разликују од прексиноћњих. Заједнички кандидат српских странка Младен Грујичић има чак 1.003 гласа мање него што је ова комисија прексиноћ објавила.

Тврде да је до разлике дошло због грешке бирачких одбора, који нису правилно попунили обрасце. У СНСД и СДС упозоравају да се у Сребреници покушавају прекројити изборни резултати. Тражиће поновно бројање и одговорност чланова комисије, буде ли утврђено да су прекршили прописе.

Општинска изборна комисија прексиноћ је објавила да је на изборе у Сребреници изашло 6.551 или 62,63 одсто бирача – јуче тврде 5.558 бирача, за око хиљаду мање у односу на прексиноћње резултате.

Прексиноћ је Младен Грујичић имао је 4.351 глас, Ћамил Дураковић 1.910 гласова. Јуче, према новој математици ОИК, Грујичић има 3.348 гласова или 1.003 гласа мање. Дураковић 1.558 гласова или 352 гласа мање.

– До грешке је дошло због грешака бирачких одбора који нису правилно попунили обрасце, а прексиноћ су због хитности многи доставили нетачне податке о изласности и броју гласова, те да је, како тврди, ОИК установио да је око хиљаду бирача мање гласало и да нису тачни достављени подаци о броју гласова за начелничке кандидате – рекао је Нермин Аливуковић, председник Општинске изборне комисије.

Разлика у броју освојених гласова између Грујичића и Дураковића смањена је за чак 651 глас на штету Грујичића.

Сребренички ОИК од ЦИК је затражио отварање врећа са спорних гласачких места. У српским странкама сматрају да је у покушају лажирање изборних резултата на штету српског кандидата Младена Грујичића.

– Покушај је на неким изборним местима лажирања резултата у Сребреници. Ми ћемо тражити да бирачки одбори који су предали записник за та бирачка места да поново изврше бројање и уложићемо жалбу ОИК, а тражићемо преко наших централа да се жалба уложи и ЦИК – рекао је Радомир Павловић, председник сребреничког СНСД.

Грујичић нема дилему. Сматра да никакве манипулације не могу спречити његову изборну поједу. Ипак, свестан је да изборне машинерије има у Сребреници.

Још се чекају гласови са шест бирачких места. Одлучиваће и 1.180 гласова који треба да стигну поштом и гласови са непотврђених гласачких листића. У одсуству је уписано 1.700 гласача.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*