У суботу на батајничком аеродрому „Отворени дан“

У суботу, 1. октобра са почетком у 10 часова, на војном аеродрому Батајница одржаће се манифестација Отворени дан у организацији 204.ваздухопловне бригаде.

0

У суботу, 1. октобра са почетком у 10 часова, на војном аеродрому Батајница одржаће се манифестација Отворени дан у организацији 204. ваздухопловне бригаде.

Како преноси сајт Министарства одбране, посетиоци ће имати прилике да погледају изложбу ваздухоплова, технике и наоружања, као и летачки програм у коме учествују авиони МиГ-29, Супергалеб Г-4, Ласта, Утва као и хеликоптери Газела и Ми-8/17Б5.

Програм ће отворити припадници Специјалне бригаде Војске Србије изводећи падобранске скокове са заставама Републике Србије и Војске Србије.

Манифестација Отворени дан се реализује са циљем приказа обучености припадника РВ и ПВО и Војске Србије за извршавање задатака из додељених мисија, а традиционално је посвећена свим љубитељима војног ваздухоловства и војне технике, ученицима основних и средњих школа као и широј јавности.

У програму ће, поред 204. ваздухопловне бригаде, учествовати и припадници других јединица РВ и ПВО, припадници Специјалне бригаде и Центра за летна испитивања са аеродрома Батајница.

Патриот

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*