У току „пуч“ против Ангеле Меркел!

0
Merkel, EP

Према његовим речима, то се не дешава због Хорста Зехофера, шефа Хришћанско-социјалне уније, сестринске партије Хришц́анско-демократске уније Ангеле Меркел, који „поткопава њен трон“, нити због достизања „горњег прага интеграције“ о којем говори потпредседник Владе Зигмар Габријел. Притом, Габријел, председник Социјалдемократске партије Немачке, прећуткује улогу своје партије у миграционој кризи. Узрок заласка каријере федералне канцеларке није ни у томе што је она напокон почела да схвата границе сопствених могућности.

– Све је много једноставније. У самом јеку је пуч против Меркелове. Иако на први поглед не личи на то – тврди Бродер.

Аутор признаје да термин „пуч“ изазива „одређене асоцијације“ и наглашава да не мисли на насилни војни пуч. Према његовим речима, садашњим „пучистима“ је једноставно довољно да пусте да ствари иду својим током, верујући у „самодеструктивну снагу“ политике федералне канцеларке. Према његовим речима, Меркелова је направила низ поступака чије последице се више не могу исправити.

– Ако би оне сада биле заустављене, земља би се нашла у стању емоционалног ванредног стања – нагласио је он.

Људи су разочарани у Меркелову

Људи су се разочарали у њу, међу којима је и Хорст Зехофер, који је још прошле јесени одлуку Меркелове да пусти мигранте назвао грешком. Према његовим речима, нема никакве могућности да се „затвори боца“ мислећи на отворене границе.

– Зашто лидер ХСУ-а само прети, уместо да организује сопствену партију на федералном нивоу, не само у Баварској, уместо што објављује рат Меркеловој – пита се Бродер.

Он претпоставља да у томе може бити његова рачуница.

– Нека она ради то што ради све док може. Све док њен рејтинг скроз не падне. Ми њу нећемо скинути са трона. Она ће сама пасти. То је само питање времена – описује своју теорију новинар.

Вести онлајн

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*