UBICA IZ SAD UHAPŠEN DOK JE SPREMAO ATENTAT?! Amerikanca krila dvojica Srba, došao da obavi posao i ODMAH NESTANE!

0

U ‘štek-stanu’ u Beogradu uhapšen Korbet D., bivši pripadnik ‘Mornaričkih foka’, kod kog je pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim serijskim brojem! Amerikanca krila dvojica Srba koji su i nabavili oružje. U telefonskim razgovorima pričali da je on ‘došao da obavi posao’ i odmah nestane!

Američki državljanin, bivši pripadnik najelitnije vojne jedinice ‘Mornaričke foke’ Korbet D. (pun identitet poznat redakciji) uhapšen je prošle nedelje u Beogradu u ‘štek stanu’, a kod njega je pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim serijskim brojem, otkriva Informer.

Uhapšeni Amerikanac je bivši pripadnik najelitnije američke vojne jedinice ‘Mornaričke foke’ i punih 12 godina bio je član čuvenog ‘Tima 6’, koji okuplja samo najobučenije i najsurovije profesionalce. Službovao je u Iraku, Siriji, ali i u kriznim regionima Afrike i Južne Amerike. Danas radi u izraleskoj kompaniji koja se bavi obezbeđenjem. Za sada nije utvrđeno zašto je tačno Korbet D. došao u Beograd i zašto se u ‘štek stanu’ krio sa pištoljem sa kog je izbrisan serijski broj (takvo oružje se najčešće koristi za teška krivična dela), ali nadležni u policiji i tužilaštvu sumnjaju da je on u Srbiji planirao da obavi neko krupno ubistvo!?!

Šta će mu oružje?!

O opasnim namerama uhapšenog Amerikanca tokom dosadašnje istrage prikupljeno je više dokaza. Njega su u Beogradu skrivala dvojica Srba koji su mu na crnom tržištu i nabavili oružje, a u međusobnoj komunikaciji su govorili da je Korbet D. u glavni grad došao ‘da obavi posao i da odmah nestane’!?!

Srpska policija i bezbednosne službe do saznanja o Korbetu D. došle su preko svojih informatora iz podzemlja. Vlasti su dobile dojavu da su dvojica prestupnika kupili ‘čist pištolj’ i da su pričali kako u ‘štek-stanu’ kriju Amerikanca koji treba da obavi jedan veliki posao.
– Odmah po dobijanju informacija pokrenuta je istraga i utvrđeno je da ta dvojica zaista međusobno komuniciraju o Amerikancu. Upali smo u stan i zaista tamo pronašli Korbeta D. Našli smo i pištolj CZ-99 sa izbrušenim brojevima, a na pištolju su bili njegovi DNK tragovi! Amerikanac i njegova dva pomagača Srbina su odmah uhapšeni… – prenosi naš sagovornik iz vrha bezbednosnih službi.

Prema njegovim rečima, uhapšeni Korbet D. na saslušanju u policiji nije umeo da objasni zašto se krije u Beogradu i zašto je kod sebe imao pištolj sa izbrisanim brojevima. Prvo je počeo da objašnjava da je u Srbiju došao da bi dogovorio neke poslove obezbeđenja, ali onda je, na savet advokata, počeo da se brani ćutanjem. Zanimljivo je i to što je Amerikanac u roku od samo nekoliko sati angažovao jednog od najskupljih beogradskih advokata!

Sve ukazuje na to da smo nagazili neku jako veliku priču. Pazite, Korbet, koji je koliko znamo prvi put u Beogradu, za advokata ima jednog od najboljih advokata, čoveka kod koga dobar dan košta hiljadu evra! Dalje, i kad smo rekonstruisali njegovo kretanje, došli smo do vrlo sumnjivih stvari. Amerikanac je, kad je došao u Beograd, najpre odseo u jednom luksuznom hotelu, a onda je posle dva-tri dana prešao u ‘štek stan’ i počeo da se krije… Pa zašto je to uradio, osim ako nije imao neke jako opasne planove i namere?! – pita se naš sagovornik.

Kako saznajemo, istraga ide u dva pravca. Prva pretpostavka je da je Amerikanac došao u Srbiju na poziv šefa moćnog narko-klana da bi likvidirao njegovog suparnika. Druga, znatno verovatnija mogućnost jeste da je došao u Beograd u sklopu velike obaveštajno-terorističke akcije koja je imala za cilj likvidaciju nekog moćnog političara.
– Ko bi za tako nešto angažovao Amerikanca?! Pa samo neko strašno moćan i samo ako je u pitanju jako veliki interes. Nadam se da će istraga doći do svih odgovora. Problem je za sada i to što uhapšeni Srbi odbijaju da bilo šta kažu… – navodi naš izvor.

Sumnjiv trenutak

Zvanično, niko juče nije hteo da komentariše naša saznanja. Na drugoj strani, bivši šef policije Marko Nicović smatra da je hapšenje bivšeg američkog specijalca „izuzetno ozbiljna stvar“.

– Njegov dolazak u Srbiju ne bi smeo da bude potcenjen. Takvi likovi su ‘mrak’ i ko zna za koje i čije službe oni rade. Ovom slučaju treba prići izuzetno oprezno i posvećeno. Neophodno je ispitati sve njegove kontakte, obraditi ga do najsitnijih detalja i utvrditi kakve su mu bile namere. Pazite, da nije imao određeni zadatak, ne bi imao pištolj kom je nemoguće ući u trag i ne bi tajno boravio u ‘štek-stanu’. Simptomatičan je i trenutak njegovog dolaska, jer će uskoro izbori u Beogradu. Možda mu je naređeno da izazove neki haos… – zaključuje Nicović

 

Govori Srbija

 

POSTAVI ODGOVOR

*