Угаси светло, волим те и донеси ми шољу чаја: Британци пошаљу око 10.000 порука из собе у собу

0

Најчешће поруке су наредбе, обавешења, па и изјаве љубави * Испитаници кажу да тако избегавају сукобе, али и да им је забавно

Просечни Британац због лењости или избегавања сукоба, па и чисте прагматичности пошаље око 10.000 СМС порука годишње члановима своје породице удаљеним собу или две, показало је истраживање фирме Броадбандцхоицес.

Kао разлог због чега најчешће шаљу поруку уместо да причају са најближима, испитаници кажу да је то једини начин на који могу да комуницирају са укућанима. Најчешће поруке су „Можеш ли да искључиш телевизор?“, „Шта има за вечеру?“ или „Долазиш ли у кревет?“, које шаљу маме. Оне пишу и „угаси светло“ или наређују да се „иде на спавање“деци, пише Н1.

За 16 посто испитаних слање поруке је једини начин да их деца послушају, а ако би започели разговор лицем у лице, то би се завршило свађом. Један од четири испитаника сматра како је комуникација порукама „забавна“.

„Мобилни телефони су данас део нас, па није изненађујуће видети да људи шаљу поруке унутар исте куће“, истакнула је Викс Лејтон, стручњак за потрошачка питања. Она тај феномен објашњава „лењошћу“ или потребом „разговора о осетљивим темама“.

Међу три најчешће такве поруке су романтична „Волим те“, прагматична „Ручак је готов“ и типично британска „Хоћеш да ми донесеш шољу чаја?“.

 

 

 

Недељник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*