УХАПШЕН НАЈБОГАТИЈИ ГЕНЕРАЛ У РУСИЈИ: Командант Гарде мислиo да ће га заштитити пријатељство с Путином!

0

Због узимања мита у Русији је ухапшен још један високи државни чиновник, који је био важан човек у формирању Руске гарде.

Лисице на руке стављене су бившем заменику команданта јединица Министарства унутрашњих послова Русије, Вјачеславу Варчуку(54) који је био на челу радне групе која је требало да одреди буџет новоосноване Руске гарде.

Он је ухапшен због сумње да је крао државни новац. Генерал-лајтнант Варчук је уз помоћ својих потчињених настојао да се повећа финансирање Управе специјалних веза, а да затим од њих добије вишемилионску награду.

У мају прошле године кад је председник Путин потписао указ за формирање Руске гарде генерал Варчук је био на челу радне групе која је требала да одреди обим финансирања новоосноване војне структуре. Интересантно је да је генерала Вјачеслава Варчука и раније био глас као врло богатог човека. Према часопису „Форбс“ он се сматрао једним од пет најбогатијих генерала.

Иако је тек сада обелодањено, генерал Варчук се у затвору налази најмање два месеца. Ухапшен је и пуковник Александар Костин који је узео десет милиона рубаља мита да би помогао да Управа специјалних веза добије допунских 250 милиона рубаља.

Али пуковник Костин није испунио обећање, па је против њега покренут кривични поступак. О махинацијама генерала Варчука и пуковника Костина истражним органима је испричао ухапшени официр Управе специјалних веза.

Интересантно је да је Варчук 2013. шокирао многе својом декларацијом о приходима. Његова годишња зарада је износила 43,7 милиона рубаља иако му је годишња плата била три милиона рубаља.

Као и многи други руски политичари, и генерали Варчук је тврдио да у његовој породици највише зарађује жена. Генерал је имао трособни стан и „лексус-570“, а супруга кућу у Подмосковљу и „ландровер“.

Варчук је завршио Више војно финансијско училиште, а затим 2007. Руску академију државне службе при председнику Русије, а по сепцијалности финансије и кредит. Служио је на разним дужностима у Министарству одбране Русије, а затим у Главној финансијско-економској управи Министарству унутрашњих послова.

Указом председника Русије у јануару 2010. био је именован за начелника Финансијске управе унутрашњих јединица Министарства унутрашњих послова. Награђен је орденом за заслуге пред Отадбином и имао је звање „заслужни економист Русије“.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*