Ухапшена Свјетлана Ђурашковић, СНС-ов координатор и преварант у афери „незавршени станови“

0

Свјетлана – Лана Ђурашковић један је у низу ноторних криминалаца, чланова СНС-а који су људе у Србији преварили и отели им новац за станове који никада нису завршени. Како сазнајемо, она је јутрос у пола 9 ухапшена и тренутно се налази у притвору, што нам је потврдио и један од оштећених у поступку против овог вишеструког преваранта.

Исти извор нам је открио да ће Ђурашковићева бити сутра изведена у 11 часова пред тужиоца. За оне који не знају, подсећамо да је Лана један од координатора СНС-овог интернет тима, народски речено – један од шефова Вучићевих ботова. Заједно са својим партнером Сашом Савићем осмислила је и извела читаву превару са становима.

Афера са становима у београдском насељу Миријево траје већ неколико година. Предузеће „СЛ некретнине и адаптације“, чији је директор Свјетлана Ђурашковић, блокирано је више од 1.000 дана на износ од 32.844.894 динара, показују подаци Народне банке Србије.

– Потпуно несметано варају људе за станове, од којих су неке продали и по два пута. На десетине грађевинских предузећа и фирми је преварено, изградња стоји, против њих је поднето неколико кривичних пријава за преваре. Чак су били агресивни, па су џиповима долазили и претили људима – рекао је пре пола године наш саговорник, иначе власник плаца који управо покушава да раскине уговор са овим, у најмању руку, пробламатичним паром.

Србија Данас

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*