Ухапшенe радница суда у Лесковцу и власница агенције за некретнине

0

Информативна служба ПУ Ниш званично је саопштила да су припадници Министарства унутрашњих послова нишког Одељења за борбу против корупције у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили три особе због постојања основане сумње да су извршили кривична дела примање мита и злоупотреба службеног положаја. У саопштељу се наводи да су ухапшени Г.Ђ. (55), запослена у Основном суду у Лесковцу, С.С. (38), одговорно лице лесковачке агенције за промет некретнина „Адигал” и С.Д. (55) из Лесковца.

Сумња се да је Г.Ђ. печатом Основног суда у Лесковцу оверила овлашћење које није потписано од стране једне Лесковчанке која је на раду у Италији и које је та жена наводно овластила С.Д. да може да извади њену личну документацију у матичној служби и ПУ Лесковац – уверење о слободном брачном стању, извод из матичне књиге рођених и уверење о држављанству.

Поменутој жени су наведена документа била потребна за остваривање права у Италији, а за ову услугу, како се сумња, Г.Ђ је примила мито од 300 евра.

Овлашћење је, како се сумња, сачинила С.С. из агенција „Адигал” по претходном договору са Г.Ђ., иако је знала да је лажно и да није потписано од даваоца овлашћења. Сумња се да је Г.Ђ. потом оверено овлашћење антидатирала, како би приказала да је оно урађено пре него што је ступио на снагу Закон о јавном бележништву, на основу кога је овера овлашћења прешла у искључиву надлежност нотара. Трећи ухапшени и осумњичени С.Д. се терети да је употребио овлашћење код матичне службе, ради прибављања докумената.

Нишка полиција саопштила је, такође, да постоји основана сумња и да је Г.Ђ. на исти начин печатом Основног суда у Лесковцу оверила и уговор о поклону између С.Д. и његовог покојног оца, како би му омогућила да избегне плаћања таксе за оверу уговора код јавног бележника.

Осумњичени ће бити приведени Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу.

 

politika

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*