Ухапшени мигранти који су побегли са аеродрома

0
8.01.2016. Policija.Pozzar u soliteru.Kej oslobodjenja 13c u Zemunu;policija;rotacija;pozzar;vatrogasci;spasioci Foto:ANDJELKO VASILJEVIC

Пипадници Министарства унутрашњих послова пронашли су и ухапсили двојицу миграната који су побегли из просторије за привремени боравак задржаних особа на аеродрому „Никола Тесла” у Београду.

Мигранти су јуче побегли из те просторије.

Ухапшени су држављани Туниса М.Л. и А.Х. и у сарадњи са Основним јавним тужилаштвом одређено им је задржавање до 48 часова, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи, саопштио је МУП.

Београдски аеродром „Никола Тесла” саопштио је да је јуче, рано ујутру, пет путника којима није дозвољен улазак у земљу провалило део фасаде просторије у којој су задржани, а само је један од њих ухваћен.

Око три сата ујутру пет путника који су по процедури били смештени у просторији намењеној за привремени боравак лица задржаних по том основу, успело је да изађе из просторије, од који су четири побегла у непознатом правцу, а једног путника су у тој намери спречили службеници обезбеђења аеродрома.

Како је наведено, радници обезбеђења аеродрома Никола Тесла одмах су о том догађају обавестили МУП.

Безбедност путника и ваздухоплова ни у једном тренутку није била доведена у питање, наведено је у саопштењу.

Београдски медији су јавили да је из притвора на аеродрому „Никола Тесла” побегло неколико миграната, који су задржани на аеродрому јер нису имали неопходну документацију.

 

Политика

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*