Укинута потерница за Аркановим убицом

0

Виши суд у Београду укинуо је потерницу која је у октобру 2009. била расписана за Миланом Ђуричићем Микијем из Лознице, јединим осуђеним за убиство Жељка Ражнатовића Аркана о чијој се судбини ништа не зна већ 11 година.

Ђурићу, који је званично осуђен на 30 година затвора, истим решењем укинут је притвор.

– Потерница је била расписана због поступка који се против њега водио због прикривања осумњичених за крађу БМВ у Немачкој. Међутим, Тужилаштво је доставило наредбу о обустави поступка због застаревања, па је потерница после седам и по година решењем суда укинута – каже саговорник Kурира.

Он објашњава да то не значи да Арканов убица, који је из Србије побегао 2006. године, неће бити ухапшен уколико га полиција лоцира.

– Интерполова потерница, која је за њим расписана због убиства команданта Српске добровољачке гарде и даље је на снази. Уколико буде ухапшен, биће послат право на издржавање казне.

Милан Ђуричић Мики у бекству је већ пуних 11 година. Због троструког убиства које се догодило 15. јануара 2000. у хотелу „Интерконтинентал“ у притвору је повео две године, али је заједно с Добросавом Гаврићем пуштен да се брани са слободе 17. октобра 2003. јер је од укидања првостепене пресуде прошло више од годину дана, а да у међувремену није донета нова.

Они су се редовно појављивали на суђењима, све до октобра 2006. када нису дошли у тадашњи Окружни суд на изрицање пресуде, којом су једини који је био у притвору, Драган Николић Гаги, и Ђуричић осуђени на по 30, а Добросав Гаврић на на 35 година затвора.

О двојици бегунаца из Лознице ништа се није знало до децембра 2001. године, када је Гаврић ухапшен у Јужноафричкој Републици.

– О Ђуричићу није било прецизних информација где је пронашао уточиште, али се већ дуго сумња да је са Гаврићем отишао у Јужну Африку. Мало је вероватно да је сам негде успео да се склони и обезбеди довољно новца за скривање – додаје саговорник Kурира.

Србија је послала захтев за изручење Гаврића, али јужноафричке власти до данас нису одговориле на њега, а он је пуштен у кућни притвор уз наногицу.

 

 

 

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*