Украдена два километра ограде на аутопуту код Новог Сада

0

Kрађе сигнализације и опреме на аутопуту код Новог Сада се константно настављају иако представљају опасност и доносе велику материјалну штету

На релацији аутопута Београд – Суботица, код Новог Сада, из возила се јасно могу уочити само голи стубови, на којима већ дуже време нема саобраћајних табли. На другој металној конструкцији лопови су оставили само највиши део путоказа, јер највероватније нису могли да га дохвате.

Ипак, успели су да однесу више стубова, ограде и жицу, и то у дужини од скоро два километра.

У „Путевима Србије“ наводе да укупна вредност украдене сигнализације премашује 20 милиона динара.

„У зони Новог Сада, на делу државног пута првог А реда број 1, лопови су наново украли и уништили више пута постављану сигнализацију и опрему. Однето је чак 20 километара леђне траке одбојне ограде, 30 комада стубова одбојне ограде на мостовима, 20 знакова и путоказних табли на аутопуту, на Зрењанинској и Темеринској петљи, и још 62 шахт поклопца са Зрењанинске петље“, наводе у „Путевима Србије“.

Према писању „Новости“, последња у низу крађа је чупање и одношење стубова и плетива заштитне жичане ограде постављене с обе стране аутопута на потезу од око 25 километара, која служи да се спречи пролаз животиња друмом.

Надлежни у овом јавном предузећу наводе да су крађе сигнализације најучесталије на петљи „Север“, код Kлисе, као и на делу сервисне саобраћајнице, од петље „Зрењанин“ до наплатне станице „Нови Сад – Југ“.

И поред тога што полиција најчешће ухвати починиоце ових кривичних дела, крађа се константно наставља.
Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*