Украјински министар: Док Москва не пропадне, нема никаквог превоза

0

Омељан је рекао да док су територије Донбаса и Крима „окупиране“ Украјина не може да предузима било какве мере за успотављање путничког или теретног саобраћаја.

Рат не престаје ни на један дан, без обзира на сва уверавања са руске стране. Присталица сам тога да док Москва не сагори, ништа нећемо завршити, изјавио је Омељан, преносе руски медији.

Украјински министар је нагласио да „проблем није у окупираним териториjама“. „То је традиционално политика руских власти“, рекао је он. „Чак и да претња буде нивелисана, за десет или двадесет година опет ће се појавити исти проблем. Зато што је то менталитет руске нације“, додао је он.

Протекле недеље упућени извори у Кијеву најавили су да власти Украјине планирају да од првог јула у потпуности обуставе путнички железнички саобраћај са Русијом.

Украјинске железнице су средином овог месеца забраниле утовар и кретање у Украјини теретних вагона у власништву руских предузећа, укључујући „Сбербанг Лизинг“.

Москва стално истиче да није умешана у догађаје на југоистоку Украјине и да није страна у унутрашњем сукобу у Украјини. Москва наглашава да су све оптужбе на њен рачун лишене било каквог основа, преноси портал Взгляд.

https://ruskarec.ru/news/2017/05/30/ukrajinski-ministar-dok-moskva-ne-propadne-nema-nikakvog-prevoza_773512

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*