“Ултрадесничаре” и “антивакцинаше” склањају са мрежа

0

Највеће друштвене мреже већ раније су објавиле да ће се обрачунати са говором мржње, било каквим позивима на насиље и другом врстом недоличног садржаја, у коју спадају активности крајњих десничара, али и заговорника против вакцинисања.

Тад је објављено да ће се брисати групе и пропаганда, коју ове две “заједнице“ деле на мрежама, а најновије одлуке Фејсбук и Инстаграм мрежа укључују и брисање објава у којима се спомињу ознаке тзв. “хасхтаг“ оваквог садржаја. Забрањене су промоције оваквог садржаја, а корисници ће и сами моћи да пријаве овакве налоге и позову Инстаграм и Фејсбук особље на акцију против истих.

Обе мреже тренутно дозвољавају одређени број кршења правила понашања овим групама, али ће то у будућности и ускоро бити промењено на минималну толеранцију. Kако би омогућио и другој страни да брани своја права, ако сматрају да су им брисањем групе, налога или објаве она угрожена, Инстаграм и Фацебоок ће и њима омогућити да се на активности уклањања или забране жале.

Инстаграм је недавно укинуо све налоге Алекса Џонеса и других екстремних десничара, а сличне активности против истих група предузимају Фејсбук, Твитер, Јутјуб и друге мреже. Борба против антивакцинаша је тек почела и у наредним недељама почеће да се “сече“ и такав садржај.

Оваква одлука наишла је на опречна мишљења корисника.

Видовдан

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*