Ултравиолет, ресторан будућности (ФОТО+ВИДЕО)

0

 

Један од најиновативнијих ресторана на свету сакривен је у старом шангајском суседству и представља ужитак за сва људска чула.

download (1)

Ресторан Ултравајолет сервира само 10 вечера ођедном и нуди најквалитетнију храну западњачке кухиње и то у технолошки унапређеним приватним просторијама.

 

Све то је замисао главног кувара Пола Пајрета, који је, на додели награда за 50 најбољих ресторана у Азији 2016. године, освојио награду за најбољег кувара.

maxresdefault

До ресторана вози аутобус у коме већ почиње несвакидашње искуство.

Главна просторија у ресторану је испуњена видео-пројекторима, окружена звучницима, разноврсним осветљењем и мирисним освеживачима ваздуха.

UV_ROOM-AUTUMN_SOIL_photo_Scott_Wright_detail_em

Цена пријема је 1000 долара.

Мени је пажљиво скицирао и испланирао главни кувар Пајрет и његов тим, док се у контролној соби налазе продуценти који активирају звук, мирисе, светла и видео-снимке који се пројектују на зидовима главне просторије.

Сам дизајн оброка, менија, сервираног посуђа и мириса у просторији буди свих пет чула.

DSCF4731

“Јела су дизајнирана тако да заједно са видео-пројекцијама, звуком и мирисима чине једну посебну атмосферу“, каже Пајрет.

DSCF4883

Просторија се током вечере трансформише неколико пута, од простора окруженог живописним неонским графитима, преко подземних комора до белог ходника прекривеног британском заставом док се Битлси чују у позадини.

xl_6942_TP-ultraviolet-finedininglovers

Дизајн оброка је заснован на успоменама и представља карикатуре.

Пол Пајрет је дошао у Шангај 2005. година и, одушевљен избором састојака и зачина, одлучио да свакидашњу ресторанску храну дигне на други ниво.

 

 
Б92

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*