Уместо у Украјини, „Евросонг 2017“ у Русији?

Организатори „Евросонга“ разматрају могућност да Москва буде домаћин тог музичког такмичења 2017. године, јер се власти Украјине суочавају с финансијским проблемима у организацији тог догађаја, пише немачки „Билд“, позивајући се на изворе у организационом одбору.

0

У чланку се наводи да би таква одлука могла да буде изузетно непријатна за Украјину, која је стекла право да буде домаћин такмичења јер је украјинска певачица Џамала победила на „Евросонгу 2016“ у мају у Стокхолму песмом „1944“, коју многи сматрају антируском, преноси Тас.

Председница Спољнополитичког одбора украјинског парламента Ана Гопко рекла је немачком листу да постоји јасна опасност да такмичење буде одржано у некој другој земљи, истакавши да би то за Украјину било катастрофално.

Крајем новембра је директор украјинске националне телевизијске компаније Алекдандер Каребин рекао да је Европска радиодифузна унија (ЕБУ) запретила Кијеву да би га могла лишити права да буде домаћин такмичења за „Песму Евровизије“ 2017. године.

eurovision-song-contest-2017-russia

Међу разлозима за такву одлуку украјински званичник је тада навео бирократију, неадекватне законе и незаинтересованост неких званичника за такмичење.

ЕБУ ће донети коначну одлуку о томе да ли ће Украјина бити домаћин „Евросонга 2017“ на генералном заседању 8. децембра, наводи руска агенција.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*