УНС пита РЕМ: Kоји су критеријуми за именовање Kрстића?

0

Удружење новинара Србије (УНС) затражило је данас од Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) да јавности предочи критеријуме којима се руководило када је именовало Небојшу Kрстића за члана Управног одбора Радио-телевизије Србије.

У саопштењу УНС наводи да су, у време када је Kрстић био саветник за медије председника Бориса Тадића, усвојене драконске измене Закона о јавном информисању, да су новинари који су критички писали о власти отпуштани без могућности да посао пронађу у било ком јавном гласилу, а медији били изложени драстичној цензури.

УНС је поставио питање Савету РЕМ-а да ли су ово квалификације којима је Небојша Kрстић заслужио место у Управном одбору РТС-а и да ли то тело избором Kрстића шаље поруку да ће свака злоупотреба јавне функције бити награђена.

Kрстића је, како је навео УНС, за члана Управног одбора РТС-а предложило јавности до сада непознато удружење грађана Центар за друштвена истраживања.

УНС је јуче пренео да је Савет РЕМ-а у петак за чланове Управног одбора РЕМ-а изабрао Kрстића и Зорана Пановића.

Пановић је до средине прошле године био главни и одговорни уредник листа „Данас“, чији је сада колумниста, а стални је колумниста „Недељника“ и програмски координатор истраживачко-издавачког центра Демостат.

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*