УОЧИ „УТАКМИЦЕ ЖИВОТА“ – Ево шта у Словенији кажу за финале са Србијом!

0

Само још неколико сати дели нас од финалне утакмице европског првенства у кошарци у којој ће своје снаге одмерити репрезентације Србије и Словеније.

Иако је мало ко могао предвидети да ће се борба за европско злато водити између две некадашње „братске“ земље, државе чланице бивше Југославије, вечерашњи спортски окршај и међу српским и међу словеначким навијачима већ важи за „историјски догађај“.

У „дежели“ већ данима влада неописиво одушевљење успехом домаће репрезентације па је тако овог викенда велики број Словенаца одлучио да искористи прилику и ухвати последњи лет за Истанбул где ће се према наводима словеначких медија вечерас одиграти „утакмица века“.

Капитен словеначке екипе Горан Драгић (иначе Србин из Зворника) поручио је да су његови момци оправдано самоуверени, а да он сам вечерашње финале чека већ од малих ногу. Еуфорију дели и Лука Дончић (још један словеначки играч српских корена) који истиче да су Балканци показали шта умеју и колико воле спорт, док Саша Загорац поручује „да је Словенија репрезентација од сусрета са којом стрепе сви у Европи“.

Словеначка штампа истиче како је прво име њихове екипе, Горан Драгић, дан уочи великог финала опуштен и насмејан. „Србија је изузетно јака екипа. Игра сјајну кошарку. Има два главна играча, Богдановића и Марјановића, док су остали костур репрезентације. Упркос томе сматрам да Словенија има лепе могућности за победу коју намеравамо да остваримо“, изјавио је Драгић.

Он је нагласио да су његови играчи уверени у победу јер играју најбољу кошарку на овом првенству. „Просто је невероватно када видиш колико навијача те подржава, дише са тобом, веселе се утакмице, зато сматрам да ће ово дефинитивно бити једна од најлепших утакмица у мом животу“, истиче Драгић. У закључку капитен Словенаца поручује да ће се његова екипа „лавовски борити“, оставити своја колена и зубе на паркету. „Мислим да Србима наша игра не одговара, нарочито Марјановићу. Морамо га нападати од првог до последњег минута“, закључује Драгић.

Поруке пред утакмицу послао је и словеначки селектор, иначе Србин Игор Кокошков.  Он је на свом Фејсбук налогу записао следеће:

„Данас ће бити дан за памћење! „Словенија – Србија“ неће бити само једна од најтежих и најбољих утакмица свих времена већ и прави окршај словенске браће! Са великим поштовањем према Србији и са поносом на Словенију срца ћемо оставити на терену и кући донети златну медаљу!“

Како преносе словеначки медији вечерашњи финале биће одржан у дворани „Синан Ердем“, а њему ће присуствовати и словеначка политичка и пословна елита. На њеном челу биће премијер Миро Церар док ће му друштво правити министри привреде и иностраних послова, Карел Ерјавец и Здравко Почивалшек. На утакмици ће се уз њих наћи и градоначелник Љубљане, иначе некадашњи директор Меркатора, Зоран Јанковић. Још један Србин у словеначким редовима.

 

 

Извор: Говори Србија

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*