UOČI „UTAKMICE ŽIVOTA“ – Evo šta u Sloveniji kažu za finale sa Srbijom!

0

Samo još nekoliko sati deli nas od finalne utakmice evropskog prvenstva u košarci u kojoj će svoje snage odmeriti reprezentacije Srbije i Slovenije.

Iako je malo ko mogao predvideti da će se borba za evropsko zlato voditi između dve nekadašnje „bratske“ zemlje, države članice bivše Jugoslavije, večerašnji sportski okršaj i među srpskim i među slovenačkim navijačima već važi za „istorijski događaj“.

U „deželi“ već danima vlada neopisivo oduševljenje uspehom domaće reprezentacije pa je tako ovog vikenda veliki broj Slovenaca odlučio da iskoristi priliku i uhvati poslednji let za Istanbul gde će se prema navodima slovenačkih medija večeras odigrati „utakmica veka“.

Kapiten slovenačke ekipe Goran Dragić (inače Srbin iz Zvornika) poručio je da su njegovi momci opravdano samouvereni, a da on sam večerašnje finale čeka već od malih nogu. Euforiju deli i Luka Dončić (još jedan slovenački igrač srpskih korena) koji ističe da su Balkanci pokazali šta umeju i koliko vole sport, dok Saša Zagorac poručuje „da je Slovenija reprezentacija od susreta sa kojom strepe svi u Evropi“.

Slovenačka štampa ističe kako je prvo ime njihove ekipe, Goran Dragić, dan uoči velikog finala opušten i nasmejan. „Srbija je izuzetno jaka ekipa. Igra sjajnu košarku. Ima dva glavna igrača, Bogdanovića i Marjanovića, dok su ostali kostur reprezentacije. Uprkos tome smatram da Slovenija ima lepe mogućnosti za pobedu koju nameravamo da ostvarimo“, izjavio je Dragić.

On je naglasio da su njegovi igrači uvereni u pobedu jer igraju najbolju košarku na ovom prvenstvu. „Prosto je neverovatno kada vidiš koliko navijača te podržava, diše sa tobom, vesele se utakmice, zato smatram da će ovo definitivno biti jedna od najlepših utakmica u mom životu“, ističe Dragić. U zaključku kapiten Slovenaca poručuje da će se njegova ekipa „lavovski boriti“, ostaviti svoja kolena i zube na parketu. „Mislim da Srbima naša igra ne odgovara, naročito Marjanoviću. Moramo ga napadati od prvog do poslednjeg minuta“, zaključuje Dragić.

Poruke pred utakmicu poslao je i slovenački selektor, inače Srbin Igor Kokoškov.  On je na svom Fejsbuk nalogu zapisao sledeće:

„Danas će biti dan za pamćenje! „Slovenija – Srbija“ neće biti samo jedna od najtežih i najboljih utakmica svih vremena već i pravi okršaj slovenske braće! Sa velikim poštovanjem prema Srbiji i sa ponosom na Sloveniju srca ćemo ostaviti na terenu i kući doneti zlatnu medalju!“

Kako prenose slovenački mediji večerašnji finale biće održan u dvorani „Sinan Erdem“, a njemu će prisustvovati i slovenačka politička i poslovna elita. Na njenom čelu biće premijer Miro Cerar dok će mu društvo praviti ministri privrede i inostranih poslova, Karel Erjavec i Zdravko Počivalšek. Na utakmici će se uz njih naći i gradonačelnik Ljubljane, inače nekadašnji direktor Merkatora, Zoran Janković. Još jedan Srbin u slovenačkim redovima.

 

 

Izvor: Govori Srbija

POSTAVI ODGOVOR

*