Уредник Њујорк Тајмса: Погрешили смо у вези Трампа

0

Ово је само једно од извињења које су новинари широм САД упутили јавности, након што је било јасно да је Трамп нови председник. Трамп мисли да је извињење закаснило

Извршни уредник Њујорк тајмса Дин Баке изјавио је да виђење ове новине о могућности да Доналд Трамп постане председник САД било погрешно.

У интервјују Тајмсу, он је рекао да та публикација никако није видела могућност да Трамп постане председник, пре свега јер није разумела како размишља већина бирача.

„Наша је новинарска грешка што нисмо били више на улици међу гласачима широм земље који имају различито виђење ствари. Поготово ако сте новина из Њујорка, јер нас је то подсетило да поглед из Њујорка није реалан“, каже Баке.

Ово је само једно од извињења које су новинари широм САД упутили јавности, након што је било јасно да је Трамп нови председник.

„Медији су очекивали да Трамп изгуби јер нису схватали ко га све подржава и нису ослушкивали шта нам они говоре“ написао је колумниста Тајмса дејвиг Брукс у марту. По њему ово је лекција која ће допринети да тачније извештава од догађајима у земљи.

Трамп је оштро критиковао „Њујорк Тајмс“ и навео да му тај амерички лист приписује речи које није изговорио.

Њујорк Тајмс тврди да Доналд Џон Трамп верује да више земаља треба да набави нуклеарно оружје. Kако су непоштени. Никад ово нисам рекао“, навео је Трамп на Твитеру.
,
Он је казао да тај лист губи хиљаде пратилаца због „веома јадног и нетачног извештавања о ‘феномену Трампа'“.

„Послали су поруку својим пратиоцима са извињењем за њихово лоше извештавање о мени. Питам се да ли ће се то променити – сумњате“, навео је Трамп.

Kако је пренео Б92, „Њујорк Тајмс“ је уочи председничких избора изразио отворену подршку кандидаткињи демократа Хилари Kлинтон.

„У свакој нормалној изборној години упоређивали бисмо два кандидата. Ово није нормална изборна година. Упоређивање би било празна прича у трци где једна кандидат, наш избор Хилари Kлинтон има историју државне службе и прагматичних идеја, док други Доналд Трамп не показује ништа осим себе или својих обећања за пут на месец“, навео је тада њујоршки лист у тексту.

 

 

 

Њузвик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*